in ,

Youtuber Korea Peluk Islam, Kini Digelar Daud Kim

Alhamdulillah! Happy je rasa bila dengar berita yang one of K-Idol which is Jay Kim dikatakan dah sah memeluk agama Islam.

Before this Kim Jae Han atau lebih dikenali sebagai Jay Kim ialah pelakon dekat Korea Selatan, tapi sekarang dia lebih aktif sebagai Youtuber.

Berita gembira tu dikongsi sendiri oleh Jay Kim dekat Instagram miliknya sebagai tanda syukur atas keputusan yang dibuat. Ramai peminat terkejut dan teruja atas keputusan yang dilakukan oleh Jay Kim atau nama Islamnya, Daud Kim.

Sebab kenapa Jay Kim pilih nama Daud sebagai nama Islamnya ialah sebab seakan-akan nama Khatoliknya iaitu David. Sebelum ni Daud Kim pernah terkenal dengan bakat nyanyian dan penulis lagu bawah syarikat Media Bridge.

Untuk pengetahuan korang, sampai harini dah cecah sebanyak 1juta tontonan video Daud Kim mengucap dua kalimah syahadah! Mesti ramai fans turut rasa happy dengan jalan yang dipilih oleh Daud sekarang ni.

Apa pun harapnya semua urusan Daud Kim untuk mengenal agama Islam akan dipermudahkan. Mudah-mudahan fans pun turut support dan doakan yang terbaik buat saudara baru kita ni.

What do you think?

3 points
Upvote Downvote

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments

No Highlighter, No Problem! Ganti Dengan Ini Je

Antara Sebab Kenapa Orang Suka Palau Kita