in ,

Yay! WhatsApp Keluarkan Features Baru 2019!

Sumber gambar: www.androidpit.com

via GIPHY

Tahun baru, mesti ada banyak benda best dan baru yang terjadi dalam hidup korang kan? Dengar cerita girls, WhatsApp nak keluarkan features baru sempena 2019 ni tau. Fuh! Tak sabar nak tunggukan! #Lunagirls pengguna WhatsApp atau Telegram? Apa-apa pun harini Ummi nak share tentang features baru WhatsApp 2019!

DARK MODE

Sumber Gambar: https://hai.grid.id

Ha! Feature yang paling ditunggu, more privacy sikitlah lepas ni! Jadi tak perlu nak tutup-tutup, kalau tengah chat dengan crush or gossip dengan geng cik bawang.. Hehe! Selain itu, mode ni sangat elok digunakan waktu malam sebab ia akan mengurangkan ketegangan mata korang akibat cahaya berlebihan. Jadi tak perlulah nak tinggikan brightness masa tengah bergelap dalam bilik macam selalu. Sayangi mata anda! #tiberr

MULTIPLE VOICE MESSAGES

via GIPHY

Kalau dulu kita cuma boleh broadcast text, tapi sekarang tidak lagi! Di mana korang boleh juga broadcast voice messages tau, jadi tak perlulah nak buat group baru. Boleh kurangkan sikit group dalam phone tu.. Ha! Lepas ni kalau nak buat ucapan raya sambil menyanyi bolehlah broadcast voice je tak perlu nak taip satu-satu.. Bila lagi nak tunjuk bakat nyanyi! Haha!

GROUP VIDEO CALL

Sumber Gambar: https://www.express.co.uk

WhatsApp pun tak nak kalah dengan Instagram tau, kalau dulu cuma 3 atau 4 orang dalam satu video tapi kalini girls, WhatsApp telah tambah group video call sebanyak 8 orang dalam satu masa.. Senanglah lepas ni kalau nak gosip ke apa, kita video call je! Kalau duduk asrama boleh call satu family dalam satu masa.. mudah kan!

CONTACT RANKING

via GIPHY

Ewah, contact pun nak letak ranking? Contact ranking adalah contact korang yang paling active chat dengan korang. Jadi ia akan sentiasa terletak paling atas dalam contact, tak perlulah korang untuk scroll sampai ke bawah untuk cari.. Cuba check kawan baik korang punya WhatsApp, nama korang nombor berapa? Hihi!

Macam mana girls? Menarik tak features baru WhatsApp ni? Tapi sabar tau.. sebab tak release lagi tau, coming soon! Nanti dah keluar, jangan lupa update WhatsApp korang okay!

What do you think?

9 points
Upvote Downvote

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments

K-Idol Season’s Greetings 2019 Korang Kena Ada! OMG!

Hanya Pengguna iPhone Je Faham! #ICanRelate