in ,

Yay! Oppa Dah Nak Habis Khidmat Ketenteraan!

via GIPHY

Kalau dekat Malaysia kita ada Program Latihan Khidmat Negara (PLKN).. tapi hanya yang terpilih je akan masuk! Kalau di Korea pula, program macam ni wajib untuk semua lelaki yang berusia 20 tahun ke atas! Tak kiralah mereka orang biasa atau seorang idol atau selebriti, still kena join tau! Dan kalau tak salah LUNARIA ada beberapa oppa akan tamat latihan next year! Weeho!! Jom tengok senarai ni..

TAECYEON

Sumber gambar: pinterest.com

Orang lain mesti sedih je bila kena masuk Military Service, but not for Taecyeon! Sebab dia sangat excited sampai sanggup buat operation tulang belakang dan lasik! Wow! Hebatkan Taecyeon sebab sanggup buat semua tu demi rasai pengalaman berharga!

G-DRAGON

Sumber gambar: aminoapps.com

Bukan saja pandai menyanyi, G-Dragon khabarnya ditawarkan jadi seorang pembantu pengajar dan terlibat dalam one of band muzik tentera! Tapi GD lebih pilih untuk jadi tentera biasa sama macam kawan-kawan yang lain.. Aww!

LEE MIN HO

Sumber gambar: koreaboo.com

Biasa kita tengok kalau sesiapa masuk tentera, mesti badan jadi susut kan. Tapi lain pula jadi dekat oppa Lee Min Ho! Bila Min Ho join tentera, dia nampak lagi berisi lepas beberapa bulan dekat sana.! Fans pun rasa lega bila tengok pelakon tinggi lampai tu sihat dan still maintain cute!

KIM SOO HYUN

Sumber gambar: http://kpoplove.koreadaily.com

Dengarnya before join latihan ketenteraan, Kim Soo Hyun lebih prefer untuk menyendiri! Kim Soo Hyun banyak habiskan masa dengan family and buat aktiviti peribadi.. Kadang-kadang ada majlis anugerah pun dia tak pergi tau! Tapi bila join military Soo Hyun berubah dan bagi 100% komitmen!

JI CHANG WOOK

Sumber gambar: .pinterest.co.uk

Kalau Taecyeon excited nak masuk military, Chang Wook pula nervous sebab that is his first time join latihan macam tu! That’s why dia agak nervous dan takut tak dapat jaga kesihatan! Sepatutnya Chang Wook join lebih awal cuma terpaksa tangguh sebab kena settle urusan kerjanya dahulu!

#Lunagirls excited nak tunggu oppa yang mana? Lepas ini mesti banyak pengarah dan komposer akan kejar mereka untuk offer job! Hehe! LUNARIA tak sabar nak tunggu comeback mereka! Yay!

What do you think?

3 points
Upvote Downvote

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments

5 Idea Menarik Untuk Family Day!

Jom Jadi Lebih Positif Seperti Nabila Razali!