in ,

Yay Dah Boleh Filter Group Whatsapp!

Sumber gambar: https://metro.co.uk/2019/03/13/reply-privately-whatsapp-group-chat-8896463/

Rimas betul bila ada banyak sangat group dekat Whatsapp ni. Sampai kadang-kadang tersalah send chat. Urghh, kalau nak keluar dari groupconfirm nanti kena kecam…

Jangan bersedih sisters sekalian kalau korang tengah hadapi situasi macam ni, sebab kita menerima nasib yang sama ya. Kadang-kadang, ahli dalam group Whatsapp lebih kurang sama je, cuma satu group tu untuk kerja dan satu lagi untuk membawang. Kan kan kan?

via GIPHY

It’s okay! Semua boleh settle sebab lepas ni korang takkan alami masalah ni dah sebab sekarang ni team Whatsapp tengah dalam usaha untuk upgrade feature yang ditunggu ramai. Lepas ni korang ada pilihan sama ada nak join group Whatsapp tu atau tak nak.

Sumber gambar: Rimas betul bila ada banyak sangat group dekat Whatsapp ni. Sampai kadang-kadang

Senang je kalau korang nak aktifkan feature baru ni, just pergi ke Setting > Account > Privacy then korang boleh pilih untuk tick dekat bahagian Nobody, My Contact or Everyone. Benda tu kira macam tapisan before korang join mana-mana Whatsapp group.

Kalau korang pilih My Contact, hanya number yang korang save je boleh directly masukkan korang dalam group. Selain daripada tu, manual invitation akan dihantar. Maksudnya, korang boleh pilih nak atau tak nak invitation nak masuk group. Whatsapp akan bagi masa selama at least tiga hari untuk korang terima atau tolak untuk accept invitation mana-mana group. Lepas je daripada tempoh tu, automatically notification akan dipadam.

via GIPHY

Actually benda ni bagus juga sebenarnya sebab ia macam tapisan untuk sesiapa yang cepat rasa annoyed dengan banyak-banyak group ni. Cuma buat masa sekarang ia masih dalam tempoh percubaan. Tak sabarnyaaa nak tunggu feature untuk ada kat Whatsapp Ainaa!

What do you think?

1 point
Upvote Downvote

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments

Macam Mana Nak Survive Flight Yang Lama?

#Lunagirls Ponteng Perhimpunan, Panjat Pagar?