in ,

Berhenti Bunyikan Jari Tangan Girls! Sebab…

Sumber gambar: musicbayside.com

via GIPHY

Girls, korang pernah terfikir tak sebenarnya dalam kehidupan kita ni ada something yang dah jadi kebiasaan dalam diri boleh merbayahakan kesihatan korang? BAHAYA TANPA SEDAR! Haa, seram tak girls? Ada sesetengah benda yang kita lakukan dalam aktiviti seharian kita tak baik untuk kita tau.. so harini LUNARIA senaraikan 4 perkara yang harus dielakkan!

BUNYIKAN JARI TANGAN

via GIPHY

Ada yang panggil exercise jari, kepakkan jari, bengkokkan jari, bunyikan jari, dan macam-macam lagi! Tak kisahlah korang gelarkan ia apa, tapi korang kena stop buatnya lagi! Kalau #Lunagirls nak tahu, habit itu membahayakan otot dekat jari dan akan akibatkan kekejangan dan kerosakan sendi! Be careful ya girls.

RENDAM TEH TERLALU LAMA

via GIPHY

Selalu minum air teh tapi biarkan uncang tu rendam dalam cawan lebih daripada 2 minit? Oh no! Uncang teh yang direndam terlalu lama akan keluarkan sejenis chemical yang boleh menyebabkan cancer! Maybe tak banyak tapi kalau every day minum teh dan amalkan habit macam tu akan buat sel cancer dalam badan aktif!

MINUM GUNA CAWAN SUMBING

via GIPHY

Dekat rumah #Lunagirls ada cawan yang sumbing? Buang terus please! Sebab bakteria akan membiak dekat bahagian yang pecah tu dan akan buat korang senang terdedah dengan penyakit berbahaya. Bukan tu je, bahagian pecah tu juga mengandungi bahan kimin yang akan terus masuk dalam badan korang. Ha, scary kan bunyinya?

MAKAN MAKANAN DALAM PLASTIK HITAM

via GIPHY

Jangan sesekali biarkan makanan korang terkena plastik warna hitam sebab plastik warna hitam tu diperbuat daripada bahan kitar semula. Bukan tu je, dalam diam chemical warna hitam tu akan melekat dekat makanan dan ia akan buat korang sakit. Elakkan ya girls?

Agak-agak ada tak #Lunagirls yang selalu buat macam dalam list dekat atas ni? Ha, kalau ada korang boleh slowly hentikan habit tu okay? Jangan ingat perkara yang simple ni tak ada bahaya ya girls… Take care!

What do you think?

4 points
Upvote Downvote

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments

Pantang Larang Picit Jerawat!!

Tips Dapat Likes Flatlay Makanan Di Instagram!