in ,

Wow! Experiment Kulit Muka Guna Tisu?

Sumber gambar: pinterest.com/Ljeffers78/pop-art/?lp=true

Hye #Lunagirls! Korang pernah tertanya-tanya macam mana nak tahu jenis kulit muka dengan cara mudah? Sebenarnya amat penting untuk tahu jenis kulit muka untuk beli skincare tau! But it’s okayy, your new BFF sedia membantu! Hehe! Kita hanya perlukan sehelai tisu! Yup, only tissue! 

via GIPHY

Firstly, cuci muka guna pencuci seperti biasa, then biar muka kering sendiri! Korang jangan pakai apa-apa langsung dekat muka and bila dah cukup sejam, ambil sehelai tisu, koyakkan tisu kepada beberapa bahagian dan letakkan tisu tadi di dahi, hidung, pipi dan dagu okay girls? Alright, now jom tengok apa result jenis kulit muka kita!

KULIT MUKA NORMAL

Kalau tisu tadi melekat sekejap and after that jatuh sendiri, LUNARIA nak ucapkan tahniah dekat korang! Sebab kulit muka korang jenis normal dan ia sangat diidamkan oleh semua girls dekat luar sana! Hihi!

via GIPHY

KULIT MUKA KOMBINASI

Kalau tisu hanya melekat lama dekat kawasan hidung/dahi atau dagu je tetapi dekat pipi tisu tak melekat bermaksud korang punyai kulit muka combination! Which means berminyak dekat bahagian T-zone sahaja!

via GIPHY

KULIT MUKA BERMINYAK

Urghhhhh dah lepas 5 minit tapi tisu tu still melekat dengan jayanya dekat muka tu. Ni petanda yang tak baik sebab kulit muka korang sangat berminyak. Tambah tak best bila pori dekat muka pun boleh nampak dengan jelas.

via GIPHY

KULIT MUKA KERING

Within few seconds, tisu tu tanggal dengan sendiri. Kulit muka korang sangat kering sampai ada a few parts yang mengelupas dan tegang. You need to hurry girls, go and get a treatment okay.

via GIPHY

KULIT MUKA SENSITIF

Dengan cara ‘experimen’ ni korang takkan tahu samada kulit muka sensitif atau tak. But korang akan tahu after a few times pakai produk baru dan kulit muka naik jerawat or breakout, by that time please girls stop pakai produk tu tau.

via GIPHY

So girls, kulit muka korang dekat dalam kategori mana? Korang kena tahu mulai sekarang tau sebab lagi awal jaga muka, lebih mudah untuk maintain flawless. Hehe! It’s okay, next post LUNARIA akan share produk macam mana yang sesuai dengan kulit muka korang..

via GIPHY

What do you think?

3 points
Upvote Downvote

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments

So Cute! Rose Blackpink Suka Pizza Nenas!

Tips Jaga Rambut Gadis Berhijab!