in ,

Ada Musuh Buat Kita Kenali Diri? Thank you, next!

Sumber gambar: http://fabafter40.tumblr.com

via GIPHY

Hello #Lunagirls! Ada orang tak suka cara kita? Dan mengakut dia musuh kita? Jangan risau girls! Cakap je dekat dia, thank you, next! Hehe! Tak ada seorang pun nak ada musuh.. sebab tak syok lah kalau nak tarik muka.. lebih baik kita berkawan! Tapi kalau ada musuh sebenarnya ada juga kebaikan yang boleh kita perolehi iaitu..

LEBIH BERWASPADA

via GIPHY

Bila kita ada musuh, ia buatkan kita lebih berhati-hati kalau nak buat sesuatu! Sebab tak semua orang suka apa yang kita buat.. So it will make u be more careful dengan apa yang kita buat, apa yang kita cakap dan dengan siapa kita berkawan..

MUHASABAH DIRI

via GIPHY

Maybe ada orang boleh terima dengan perangai sebenar kita.. but still ada juga yang langsung tak boleh terima! Opps! Dengan adanya musuh ni akan buat kita sedar yang sometimes kita kena kawal perlakuan diri.. Entah-entah kita sebenarnya annoying juga.. Hehe!

SEDARI KELEMAHAN DIRI

via GIPHY

Semua manusia tak sempurna and that’s why kita kena tahu apa kelemahan dekat diri ni. Kadang-kadang untuk tahu apa kelemahan diri, kita kena tanya dekat orang yang paling tak suka tengok kita which is our enemy. Hmm tapi berani ke tu nak tanya? Hehe!

CUBA BERKAWAN

via GIPHY

Pernah dengar tak ada orang cakap yang boleh jadi musuh tu bertukar jadi kawan baik kita? Lama sangat bermusuh tu, apa kata korang cuba berkawan.. Spend masa together which is cuba buat sesi curhat dan maafkan kesalahan masing-masing!

But girls, if musuh korang tu sejenis yang annoying… Better lupakan je niat nak berbaik tu sebab kita tak perlukan orang negative macam tu dalam hidup. But take their bad attitude as pengajaran supaya kita sendiri tak berperangai macam tu okay girls! Jaga-jaga girls… ada mata memerhati…..

What do you think?

2 points
Upvote Downvote

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments

Gatal B*nt*t Lah.. Ada Jerawat Ke?

Makan Taugeh Bantu Cegah Kanser!