in ,

WhatsApp Update Baru, No More ‘Curi’ Gambar Crush!

Sumber gambar: Lunaria.com

Dalam satu dunia, boleh dikatakan kebanyakannya gunakan WhatsApp sebagai salah satu apps untuk communicate antara satu sama lain selain terus call atau hantar mesej. Tak mustahil kalau WhatsApp ini antara aplikasi jejaring sosial terbesar.

Sebab itulah sekarang ini pihak WhatsApp decide untuk upgrade filter yang ada supaya nampak lebih menarik. Semua pengguna akan dapat merasai update terbaru ini. So tunggu apa lagi? Jom update apps WhatsApp kalau korang nak gunakan filter best!

DARK MODE

Image result for whatsapp dark mode
Sumber gambar

Rasanya sekarang ini apps yang ada dark mode hanyalah Twitter. But now WhatsApp pun boleh ditukar pada dark mode tau. Lepas ini tak ada laa asyik sakit mata je bila tengah WhatsApp crush waktu tengah malam. Mata korang pun tak cepat rosak walaupun selalu sangat mengadap phone setiap masa. Tak kisah sama ada nak gunakan dark mode waktu malam atau pun siang. Ikut keselesaan korang sendiri.

PERLINDUNGAN GAMBAR WHATSAPP

via GIPHY

Berita buruk for those yang selalu ‘curi’ gambar crush dekat profile picture. Lepas ini korang memang dah tak ada chance nak screen capture gambar crush sebab dah ada security ketat. Bertabahlah girls. Maybe korang kena terus WhatsApp si dia dan minta gambar terus ke. Or else beranikan diri untuk follow dia dekat social media terus.

STATUS BOOMERANG

via GIPHY

Before this kalau nak masukkan video Boomerang kena save dulu daripada Instagram atau apps Boomerang sendiri. But now korang boleh terus buat Boomerang sendiri melalui status WhatsApp. Tak perlu nak buat kerja satu-satu save daripada satu tempat ke tempat yang lain.

QR CODE

Biasanya kalau nak on WhatsApp dekat laptop atau desktop, korang kena scan QR Code dulu. Tapi sekarang ini QR Code boleh digunakan untuk add contact sekali tau. Scan terus QR Code yang ada dekat phone sesiapa yang korang nak add tu dan automatic boleh terus save. Taktik ini boleh digunakan dekat crush kot? Haha! Buat-buat pinjam phone dan suruh dia terus scan QR Code korang! Bijak sis!

Lepas ini makin ‘melekat’ la korang dengan phone, since WhatsApp dah update filter baru. Tapi jangan la sampai abaikan study ya. Exam nak dekat dah, huhu!

What do you think?

5 points
Upvote Downvote

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments

Betul Ke Makan Bawang Badan Akan Berbau?

Kenapa Kita Lebih Rapat Dengan Ayah