in ,

Umpah Umpah Lagu Baru Red Velvet!

Sumber gambar: https://www.cosmo.ph/entertainment/red-velvet-umpah-umpah-music-video-a1320-20190820?ref=feed_1

Sedapnya kalau dapat makan kek red velvet! Ehh rasanya ni bukan cerita tentang kek, tapi cerita tentang kumpulan K-Idol Red Velvet!

Kenapa dengan Red Velvet? Korang nak tahu, girl band bawah naungan SM Entertainment baru saja release lagu baru pada dua hari lepas! Lagu berjudul ‘Umpah Umpah’ telah dimasukan ke dalam album baru mereka iaitu ‘The ReVe Festival: Day 2’

Dalam album baru tersebut mereka ada sebanyak enam lagu baru yang dijanjikan bakal jadi favorite peminat setia Red Velvet! Konsep album kali ini ialah berkonsepkan santai sebab kebanyakan gambar yang mereka ambil bertemakan picnik dekat taman pada musim panas. So cute!

View this post on Instagram

Red Velvet 레드벨벳 Mini Album ['The ReVe Festival' Day 2] – 🎧 2019.08.20. 6PM (KST) 👉 redvelvet.smtown.com – #RedVelvet #레드벨벳 #RVF #TheReVeFestivalDay2

A post shared by Red Velvet Official (@redvelvet.smtown) on

‘The ReVe Festival: Day 2’ ialah mini album Red Velvet yang ke-11 sejak mereka mula masuk ke industri muzik pada tahun 2014 yang lepas. Before this ada mini album berjudul ‘The ReVe Festival: Day 1’ dan dengarnya hujung tahun ni akan ada lagi album sambungan berjudul ‘The ReVe Festival: Finale’. Amboi macam ada episod bersiri pula ya.

Since 12 haribulan, SM Entertainment ada buka pre-order untuk album tersebut dan khabarnya dapat sambutan hangat daripada fans. So pada 13 haribulan pula SM ada keluarkan teaser video lagu ‘Umpah Umpah’ yang mana bertemakan warna pink! But now korang dah boleh tengok full MV lagu tersebut dekat YouTube!

MV Umpah Umpah baru je release dua hari lepas dan sekarang dah cecah 12 juta kali tontonan dekat YouTube! Wowww, ramai betul yang tunggu lagu baru Red Velvet ya. Apa pendapat korang tentang lagu ini? Jom komen kat bawah okay..

What do you think?

3 points
Upvote Downvote

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments

Life Hacks: No More Boring IG Story

Cara Vlogging Seperti YouTuber!