in ,

Eww! Banyaknya Kelemumur!

Sumber Gambar: www.videoblocks.com

Stress banyaknya kelemumur! Bertudung atau tak, masalah kelemumur akan jadi dekat semua orang! Huhu! Bila tergaru kepala sikit akan jatuh kepingan putih dekat atas bahu.. tak selesanya! It’s okay #Lunagirls, jangan stress ya…  Meh LUNARIA share cara atasi kelemumur degil yang ni!

ELAK GUNA BAHAN TAMBAHAN

via GIPHY

Ramai tak perasan penggunaan bahan penggayaan rambut seperti hairspray dan dry shampoo adalah salah satu penyebab masalah kulit kering dan alergi! Kalau #Lunagirls nak guna boleh je.. cuma pastikan produk tersebut menggunakan bahan organik seperti tea tree oil!

SYAMPU ANTI KELEMUMUR

via GIPHY

Banyak syampu yang telah di reka khas untuk hilangkan kelemumur.. tapi #Lunagirls kena baca dulu bahan-bahan yang digunakan dalam syampu tersebut! Kadang-kadang ada bahan yang terlalu kuat yang tak sesuai untuk kulit kepala akan mengakibatkan yis baik untuk kepala hilang!

GUNA MINYAK RAMBUT

via GIPHY

Ada juga yang menggunakan minyak rambut untuk cantikkan dan lembutkan rambut.. Tapi kalau boleh sapukan pada rambut seminggu sekali saja.. Jangan selalu dan pastikan guna minyak yang organik seperti minyak kelapa dan minyak zaitun!

PILIH SYAMPU TERBAIK

via GIPHY

Kalau rambut berkelemumur, #Lunagirl janganlah guna syampu rambut untuk masalah yang lain seperti rambut berminyak, rambut rosak dan sebagainya #Lunagirls! Lebih baik korang gunakan syampu yang di reka khas untuk masalah kelemumur!

Masalah kelemumur takkan habis sekiranya kita sendiri tidak mencuba mengatasinya! Dan jangan ambil mudah masalah kelemumur ini tau.. Sebagai seorang gadis, amat penting untuk kita jaga kebersihan diri!

What do you think?

2 points
Upvote Downvote

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments

Dalam Badan Ada Racun? Macam Mana Ni!

5 Sebab #Lunagirls Kena Pakai Losyen!