in ,

Twitter Pun Buat ‘Story’ Macam IG?! ๐Ÿ˜ฒ๐Ÿ˜ฒ

Sumber gambar: www.vecteezy.com
Sumber gambar: Twit @Wongmjane

At first, Snapchat mulakan dulu fungsi share stories dekat akaun masing-masing. Selepasย  tu,Instagram pula menyusul. Then,ย Facebook dan yang paling terbaru ialah WhatsApp pun buat juga! Tapi Ainaa dengar tak lama lagi Twitter pun akan buat benda yang sama. Hah? Betul ke tu?!

Lepas ni selain korang boleh postย tweet, korang pun boleh post story sebagai pengganti tweet tu! Ha, macam menarik je bunyinya kan girls? Agak-agak ramai tak yang tak sabar nak tunggu feature niย dikeluarkan? Kalau Ainaa, mesti akan confuse dekat akaun media sosial nak post story.. Haha!

Sumber gambar: Twit @Wongmjane

Berbeza berbanding Snapchat, Facebook atau Instagram sebab untuk Twitter ia tak dipanggil as ‘Story‘, tapi dipanggil sebagai ‘Moments’!ย Wahhh, macam dekat WeChat pula kita panggil ‘Moment’ #DakDakWeChat Hehe! Update ni masih lagi dalam tempoh percubaan oleh jurutera Teknikal iaitu Jane Manchune Wong dan seorang lagi penasihat media sosial, Matt Navara.

Mungkin update ni akan dilancarkan pada tahun ni sebab dah ramai yang tak sabar nak try new feature dekat Twitter. Lepas ni mungkin mereka akan buat filter ‘Moment’ macam dekat Instagram? Tak terkejar dengan update sekarang.. laju betul kan?

via GIPHY

Buat masa sekarang ia masih dalam tempoh percubaan dan eksperimen pihak Twitter. Mungkin bila update ni dah siap sepenuhnya, korang boleh share experience dengan Ainaa. Tak sabar juga rasanya nak cuba buat ‘Moment’ dekat Twitter lepas ni. Hehe! Bye bye thread, hello moments!

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments

LunaSquad: Adik Selalu Jadi Punching Bag?!

Jam Besar.. Jam Kecil.. Tapi Selalu On Time Tak?