in ,

Tricks Screen Phone Nampak Macam Baru!

Sumber gambar: Youtube.com

via GIPHY

Eww! Comotnya screen phone ni!

Haa! Siapa antara #Lunagirls yang selalu mengeluh bila screen phone dah tak clear sebab ada banyak kesan comot seperti minyak muka atau cap jari? Penatkan setiap kali lepas main kena lap phone.. It’s okay girls, harini LUNARIA sedia tolong korang! #Lunagirls dah ready nak tahu tips and tricks? Caranya ialah dengan menggunakan…

MINYAK SAYUR 

Sumber gambar: Google.com

Jom tengok dekat dapur mak #Lunagirls ada tak minyak sayur? Kalau ada, minta permission mak untuk ambil beberapa titik and spread dekat screen phone dengan berhati-hati tau! Korang biar minyak tu ‘rehat’ kejap atas phone, lepas tu terus lap guna kain bersih okay? Kalau nak guna tisu pun boleh, tapi make sure tisu yang lembut untuk elakkan screen calar okay?

UBAT GIGI

Sumber gambar: http://takingfive.com

Yup! Ubat gigi bukan setakat berguna untuk bersihkan gigi kita but at the same time boleh bersihkan screen phone tau! Menarikkan? Haa lepas ni terus cuba tau! Hehe! #Lunagirls picit sikit ubat gigi atas screen phone dan terus lap gunakan kain yang bersih dan lembut.. dah siap! Psst, tak perlu letak banyak-banyak tau!

HAND SANITIZER

via GIPHY

#Lunagirls ada hand sanitizer? Cun! Jom cuba bersihkan dengan cara ni pula.. Korang hanya perlu drop beberapa titik atas kain lembut lepas tu lap je dekat seluruh screen phone! Senang kan? But make sure jangan sampai termasuk dekat dalam phone pula ya girls.. Rosak pula nanti.. Huhu!

SELLOTAPE

via GIPHY

Bila #Lunagirls beli atau pasang screen protector dekat kedai phone, perasan tak ada yang guna sellotape untuk bersihkan bahagian screen tu? Haa, ada sebab tau dia buat macam tu.. ia untuk ‘halau’ segala jenis habuk dan debu kecil yang dok melekat dekat phone kita! Bila kita tepek-tepek sellotape atas screenphone, terus nampak macam baru! Yay! Cara ni lebih jimat..

via GIPHY

LUNARIA nak ingatkan #Lunagirls untuk extra careful kalau nak cuba cara ni especially kalau guna minyak sayur dan ubat gigi okay? Jangan sampai bahan pencuci tu masuk dekat dalam keliling phone korang.. Calit sikit-sikit pun dah bersih! Yang penting jangan lupa gunakan kain yang lembut untuk elak screen calar! Yay!

What do you think?

1 point
Upvote Downvote

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments

Sehari Tanpa Internet #Lunagirls Boleh Survive Tak?

Pantyliner Pun Boleh Buat ‘Bunga’ Sakit!