in ,

Tips Terbaik Tambah Follower Instagram!

Sumber gambar: sitepronews.com

via GIPHY

Zaman sekarang ni ramai sangat Instafamous yang ‘lahir’ sampai kita sendiri tak ingat nama mereka.. Hehe! Instafamous yang mana favorite korang? #Lunagirls nak tahu tak tips and tricks tarik ramai orang untuk follow your Instagram dan mungkin jadi salah seorang Instafamous? Hihi! Ini antara caranya..

SUSUN FEED

Sumber gambar: Instagram Nabilazirus

Feed yang tersusun adalah salah satu cara yang akan menarik Instagram user lain untuk follow profile Instagram korang tau! Ada sesetengah akan tetapkan warna tema untuk profile Instagram mereka.. and sometimes tema warna tu akan di tukar selepas beberapa grid! #Lunagirls boleh mula dengan buat susun feed ikut tema warna, background or your OOTD!

GOOD CONTENT

Kalau nak dikenali, mestilah sebab benda yang baik kan? Cara yang terbaik untuk tarik followers ialah sediakan content yang berguna dan menarik untuk your followers! Contohnya seperti tips makeup, OOTD, shawl tutorial  atau apa sahaja yang bermanfaat untuk orang lain!

BALAS KOMEN FOLLOWERS

via GIPHY

Ingat girls, jangan anggap followers sebagai peminat korang! #Lunagirls layan mereka seperti kawan-kawan.. Always be nice to others! Kalau ada yang komen puji cantik atau tanya dekat mana tempat korang makan, korang rajin lah balas okay! Baru la mereka rasa happy and akan selalu support korang.. Hehe!

RUTIN POSTING

via GIPHY

Cuba tengok waktu bila engagement dekat Instagram korang paling tinggi.. Tengok sama ada followers korang aktif pada waktu petang, malam, hari minggu atau hari biasa! Bila dah tahu nanti korang boleh la buat jadual posting.. seminggu dua kali untuk tarik ramai orang tengok your profile!

FOLLOW AKAUN INFLUENCER

via GIPHY

Tak kisah mereka salah seorang Instafamous atau selebriti dalam atau luar negara, korang boleh jadikan Instagram mereka sebagai rujukan! Maybe idea mereka boleh di guna pakai untuk next posting.. Lagi beruntung kalau tiba-tiba mereka follow back sebab content dekat Instagram korang menarik!

via GIPHY

So macam mana tips yang LUNARIA kongsikan ni? Semoga dapat membantu #Lunagrils yang tengah nak gain new followers dekat Instagram! Sangat penting untuk kongsikan info yang bermanfaat dekat Instagram korang dan sentiasa jadi diri sendiri okay! Selamat mencuba girls..

What do you think?

18 points
Upvote Downvote

Comments

Komen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments

Kenali Diri Mengikut Favorite Perisa Aiskrim!

Selalu Pakai Seluar Ketat? Ini Kesannya!