in , ,

Tips Jaga Rambut Gadis Berhijab!

www.pinterest.com

Hi si cantik #Lunagirls! As a student yang bertudung ke sekolah, sometimes kita terleka dengan penjagaan rambut! Yup! LUNARIA faham..terkejar pergi koko, tuition, music class dan macam-macam lagi! Sedar-sedar rambut ada kelemumur and worst, rambut gugur! Oh no! Jangan risau, LUNARIA nak kongsi solution untuk gadis manis berhijab!

Sumber: www.hellomagazine.com

LONGGARKAN IKATAN RAMBUT!

#Lunagirls mesti ikat rambut ketat sebab nak nampak kemas dan tak nak rasa rimas rambut bersepah dalam tudung kan? Tapi, sebenarnya cara yang lebih baik ialah ikat secara longgar dan ikat manja-manja gitu! Hihi! #Lunagirls boleh juga buat loose bun tau! So cute!

via GIPHY

CUCI RAMBUT SELANG SEHARI!

FYI, cuci rambut setiap hari tak bagus tau! Sebab rambut kita masih memerlukan sedikit minyak natural dari rambut untuk kekal sihat! Selepas cuci rambut, #Lunagirls pastikan rambut kering sepenuhnya sebelum pakai tudung okay? Boleh elakkan kelemumur adn rambut berbau!

via GIPHY

SYAMPU RAMBUT DENGAN BETUL! 

Kalau #Lunagirls cuci rambut nanti, make sure syampu diratakan bahagian kulit kepala je okay? Sambil syampu, korang urut kulit kepala sekali boleh kurangkan stress! Untuk conditioner pula, pakai di bahagian hujung rambut yang bawah untuk elakkan rambut gugur okay girls?

via GIPHY

JOM MANJAKAN RAMBUT! 

Semasa #Lunagirls kat rumah, biarkan rambut bebas tanpa ikatan! Jika rambut sering di ikat, rambut akan mudah rapuh dan patah tau! So, bila di rumah, #Lunagirls manja-manjakan lah rambut okay? Hihi! Sekali sekala cuba untuk buat hair treatment di rumah! Best tau!

Setiap orang mempunyai jenis rambut yang berbeza, tapi penjagaan rambut tetap sama penting! Bila bertudung, rambut pun perlu jaga okay #Lunagirls! Hihi! Nanti boleh try tips and tricks dari LUNARIA okay? Much love! <3

What do you think?

8 points
Upvote Downvote

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments

Wow! Experiment Kulit Muka Guna Tisu?

Sekolah Korang Nampak Cool Kalau Ada…