in ,

Tips Elak USB Cable Cepat Rosak!

Sumber gambar: www.indabaa.com

Mesti #Lunagirls penat asyik kena beli cable baru kan? LUNARIA pun hadap benda yang sama juga! Walaupun beli yang berkualiti dan ada brand tapi tetap sama! It’s okay girls, LUNARIA got you! Ini antara cara penjagaan cable yang betul.

GULUNG KABEL

via GIPHY

Sekiranya #Lunagirls nak simpan USB cable, make sure cable dalam keadaan bergulung okay? Sebabnya bila kita biasakan dia bergulung, aluminium dan keluli dalam tu dah menjadi lembut  dan ia akan tahan lebih lama!

CABUT KABEL PERLAHAN DAN LURUS

Ha! Kalau #Lunagirls terbiasa tarik je cable lepas guna, cable cepat rosak tau! Apa kata lepas ni slow je cabut dan kita tarik betul-betul dekat kepala cable tu bukan dekat wayar okay girls!

BALUT PANGKAL KABEL

Sumber Gambar: www.youtube.com/whynot

Cara yang paling biasa kita nampak dekat media sosial iaitu balut pangkal cable dengan pita pelekat ataupun spring cable! Dengan cara ni, Qatar akan lebih tahan lama dan taklah rosak pangkal kebal walaupun terbengkok atau di tarik kuat sangat.

TUTUP SUIS BILA TAK GUNA

via GIPHY

Biasanya ramai yang suka tak tutup suis lepas digunakan! Korang kena tutup suis sebab bila korang keep it on ia akan menyebabkan logam dekat dalam tu rosak dan nanti adalah komplikasi seperti bila #Lunagirls charge phone battery lambat naik! Huhu!

Semoga tips yang LUNARIA kongsikan tadi dapat membantu #Lunagirls! Harapnya lepas ni tak ada lah beli USB cable 10 kali! Jangan membazir please! Haha!

What do you think?

-4 points
Upvote Downvote

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments