in ,

Tips Atasi Obsession Terlampau!

Sumber gambar: tumblr.com

via GIPHY

Selamat petang #Lunagirls! Ada tak antara you girls punyai masalah obses dekat sesuatu? Tak kisah la obses nak main game, makeup, gadget, shopping or anything yang sampai korang rasa tak boleh kawal langsung! Sebelum obsession korang tu bertambah teruk, harini LUNARIA akan tolong korang cuba atasi dengan cara…

CARI PUNCA UTAMA 

via GIPHY

Setiap benda yang jadi ada puncanya.. So cuba cari apa sebab utama korang boleh obses dekat something tu… Boleh jadi sebab BFF kita ajak, atau crush kita sukakanya! Bila #Lunagirls dah tahu punca utamanya.. baru lah korang boleh cuba untuk ubah obsession itu!

KURANGKAN PERLAHAN-LAHAN

via GIPHY

Semua benda kalau nak berubah akan ambil masa.. so make sure korang tak ubah secara mendadak okay girls! Sebab takut nanti kita pula yang akan stress.. Contoh korang tak boleh stop main game, untuk permulaan cuba untuk hadkan masa main okay?

REWARD DIRI

via GIPHY

Kalau dalam sehari tu #Lunagirls dapat kawal diri untuk tak main gadget, korang boleh bagi reward dekat diri sendiri! Tak perlu beli barang mahal pun, cukup belikan aiskrim untuk diri sendiri pun dah okay.. Hehe! Cara tu akan buat korang lebih semangat untuk berubah..

SIBUKKAN DIRI

via GIPHY

Ada sesetengah orang anggap yang obsession mereka tu untuk buat diri rasa tenang dan dapat lupakan kejap masalah sekeliling.. tapi sebenarnya tak bagus tau! Sebab takut akan memakan diri dan memudaratkan diri! Oh no! Kalau korang kaki game, why not tukar dengan aktiviti bersukan. Cara tu pun akan buat badan korang sihat!

via GIPHY

LUNARIA tahu tak mudah untuk korang buang sikap obsession ni but it’s okay. Slowly but surely okay girls! LUNARIA ada untuk korang.. Semoga tips and tricks ini membantu #Lunagirls! Selamat mencuba..

What do you think?

2 points
Upvote Downvote

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments

Jom Naikkan Semangat Diri Dengan Lagu!

Rahsia 5 ‘Bunyi’ Dari Badan! Ops!