in ,

Tengok Movie, Makan Sushi?

https://www.videoblocks.com

via GIPHY

Hmm biasa kalau tengok movie dekat cinema mesti kita akan makan popcorn, keropok or any process food yang dijual dekat kaunter makanan. Tapi kalau tengok movie dekat rumah, takkan nak makan benda yang sama juga kan? Mesti la kita nak kelainan sikit. Agak-agaknya apa la makanan yang sesuai untuk kita makan waktu tengok movie dekat rumah ya?

DONUT

Sumber gambar: socal everyday. – Tumblr

Sedapnya kalau dapat makan donut salut coklat! Nak makan dekat dalam cinema yang gelap tu macam susah sebab nanti tangan kotor and comot semua. Tapi kalau dekat rumah, biar la comot macam mana sekali pun sebab kita boleh lari ke dapur untuk cuci tangan. Hehe!

BUAH-BUAHAN

via GIPHY

Potong segala macam buah yang ada dekat dalam peti ais tu,Β nak lagi sedap buat la cicah sambal kicap sikit. Sambil tengok movie, korang boleh la juga jaga kesihatan dengan makan buah-buahan segar. Tapi jangan makan banyak sangat, takut movie baru nak start tapi buah tu semua dah habis dulu.

SUSHI

via GIPHY

For those yang gila sushi, confirm korang tak boleh berhenti bila dah start suap sushi dalam mulut kan. Bila dekat rumah ni lagi senang korang nak cicah sushi tu dengan kicap or wasabi. But be careful jangan sampai kotorkan sofa mak korang tu.

PISANG GORENG

Sumber gambar: FoodAdvisor

Petang-petang tengok movie dekat rumah dengan family sambil makan pisang goreng pun sedap jugaΒ girls. Lagi best kalau pisang goreng tu still panas, fuh! Before start tengok movie, beli dulu pisang goreng banyak-banyak. Nak lagi sedap letak la sikit cheese dengan coklat. Hehe!

Actually kalau korang pergi cinema mesti ada orang yang seludup makanan atas alasan tak sempat nak makan dekat luar. But girls, korang kena ingat yang kalau korang bawa makanan berat dalam cinema,Β akan menyusahkan pekerja untuk kemas. So, jadi la rakyat Malaysia yang bertanggungjawab okay!

What do you think?

1 point
Upvote Downvote

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments

Transform Handphone Jadi Kamera 😎

Bila Study Course Ni, Senang Nak Kerja Nanti..