in ,

Telegram VS WhatsApp, Siapa Lagi Power?

Sumber gambar: https://checkupdates.wordpress.com/2014/11/09/telegram-vs-whats-app-details/

Whatsapp ke Telegram yang lagi best? Tapi dua-dua ni ada kelebihan yang tersendiri. Satu boleh tengok status dan satu lagi pula tak perlukan number phone kalau nak chat.. Alaa, susahnya nak pilih!

Walapun Telegram tak popular macam WhatsApp, tapi sekarang ni Telegram dah update dengan security yang tinggi which is security code dan tak ada limit ahli dalam satu group broadcast. So tak kisah la kalau dalam satu group tu ada sampai beribu orang ahli sekali pun.

Sumber gambar: https://www.liputan6.com/tekno/read/3996791/telegram-hadirkan-fitur-baru-bisa-tambah-teman-berdasarkan-lokasi

Selain boleh chat, Telegram juga membolehkan korang dengar lagu, main game dan tengok movie. Since dah ramai orang guna Telegram, mereka bakal update bahagian ‘Contact’ di ruangan chat. Maksudnya korang akan dapat save number orang yang korang chat dekat Telegram.

Other options dalam update ni ialah korang boleh block sesiapa yang korang nak tanpa perlu buka ke profile orang tersebut. Bukan tu je, korang juga boleh ‘Add Contact’ melalui filter ‘People Nearby’. Filter ni lebih kurang macam WeChat lah sebab korang boleh add orang yang berdekatan.

Dalam filter baru ‘People Nearby’ ni, korang boleh cari orang berdekatan dan dan create group baru. Upgrade ni sesuai untuk kawasan kejiranan rumah sebab senang boleh cari jiran berdekatan yang juga gunakan Telegram. Hehe! Ehemm, korang pun boleh pilih nak guna filter baru macam ‘Night Mode’, ‘Classic’ atau ‘day Mode’.

Sumber gambar: https://www.liputan6.com/tekno/read/3996791/telegram-hadirkan-fitur-baru-bisa-tambah-teman-berdasarkan-lokasi

Apa pun, kalau korang nak dapatkan upgrade terbaru ni, kena la update dulu apps Telegram. After that mesti korang dapat experience filter terbaru Telegram ni.

What do you think?

3 points
Upvote Downvote

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments

OMG! Oppa Jimin Nak Jadi Prince Eric?

Followers 152 Juta, Tapi Selena Tak Install Instagram!