in ,

Telegram VS WhatsApp! Mana Lagi Onz?

Sumber Gambar: https://www.terrorismattacks.com

Hi kesayangan! It’s Fri-yay! Hihi! #Lunagirls pengguna WhatsApp atau Telegram? Untuk yang tak tahu apa itu Telegram, ia adalah satu aplikasi chat lebih kurang WhatsApp.. Jom LUNARIA share kelebihan Telegram yang mungkin akan buat korang nak cuba dan download apps ni!

SPACE MEMORY LEBIH KECIL

via GIPHY

Ha? Apa yang lebih kecil tu? Kalau #Lunagirls nak tahu, aplikasi Telegram tidak memakan space memory yang besar dalam smartphone korang.. ia hanya menggunakan 33.1 MB sedangkan WhatsApp sebanyak 74.5 MB! Banyak bezanya girls!

LEBIH CEPAT

via GIPHY

Disebabkan Telegram menggunakan space yang kecil jadi setiap pesanan yang korang hantar pun akan lebih cepat berbanding WhatsApp tau! Menarik kan?

GROUP LEBIH BESAR

via GIPHY

Untuk #Lunagirls yang suka kumpulkan ramai kawan-kawan dalam satu group chat, apa kata korang cuba gunakan Telegram! Aplikasi ini boleh masukkan 5000 orang dalam satu group, dan berbanding dengan WhatsApp pula hanya 100 ke 256 orang sahaja!

TELEGRAM WEB

via GIPHY

Kalau #Lunagirls nak on WhatsApp dekat PC mesti korang akan scan bar-code kan? Tapi tidak bagi Telegram kerana sekali korang connect antara smartphone dan PC, ia akan terus stay connected! Lebih mudah kan girls?

LEBIH INTERAKTIF

via GIPHY

Aplikasi Telegram buat group chat lebih hidup, lebih interactive dengan filter reply, mention, hashtag yang paling onz! Psst..yang paling best, korang boleh buat filter sendiri! Yas!

Semua aplikasi ada kelebihan dan kekurangannya! Dan kita sebagai pengguna ada pilihan nak guna dan explore yang mana.. So #Lunagirls kalau jumpa aplikasi yang menarik lepas ni jangan lupa share dengan LUNARIA okay!

What do you think?

1 point
Upvote Downvote

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments

Bercuti Di Korea Selatan? Download Apps Ini!

4 Sebab Tak Boleh Picit Jerawat!