in , ,

‘Teka Teki’ Mata & Minda Paling Best!

Sumber Gambar: https://www.youtube.com/

Kalau biasanya kita main teka teki silang kata, apa kata cuti sekolah kali ini kita main teka teki gambar! Ini lebih fun dan mencabar tau girls, orang bijak je boleh naik next level! Say whattt!

4PIC1WORD

Sumber Gambar: https://www.youtube.com/

Game ini sedikir susah ya #Lunagirls, korang kena teka jawapan berdasarkan empat gambar yang di sediakan. Dekat bawah pun dah disediakan berapa huruf yang perlu di lengkapkan dengan huruf konsonen dan vokal yang terpilih. Korang tinggal tembak dan jawab, kalau tak boleh juga tekan hint button! Tapi Ummi kalau tak boleh, Ummi tanya mak atau kakak Ummi!

PICTOWORD

Sumber Gambar: http://www.academicschoice.com

Masih dengan konsep yang sama, apa yang membezakan game ini kadang-kadang ia mengeluarkan gambar dua atau lebih dalam satu permainan. Contoh yang Ummi boleh bagi, kalau dia keluarkan gambar telinga dengan cincin korang akan jawab apa? By the way, jawapan dalam English tau, kalau awak jawab dalam Bahasa Melayu sampai ke sudah tak ada jawapan dik!

JUST 2 PIC

Sumber Gambar: https://just2pics.net

Bagi yang nak kurang mencabar, bolehlah cuba main game ini. Ia hanya mengeluarkan dua gambar sama and mostly Ummi tengok semuanya senang je. Semudah A,B,C, contohnya yang Ummi boleh bagi gambar api dan anjing (Hot + Dog), jadi jawapannya mestilah Hotdog kan? Mudah, easy peasy lemon squeeze!

GUESS THE PICTURE

Sumber Gambar: https://www.apk4now.com

Untuk game yang ini, korang perlu teka gambar yang sedia ada. Gambar yang dikeluarkan hanya satu je macam gambar bunga atau phone. Ini bagi adik korang main pun dia boleh jawablah! Senang je..

Jadi asah minda korang dengan permainan teka gambar ini, mesti korang takkan sangka dengan setiap gambar itu boleh jadi satu ayat! Sambil main game pun boleh belajar perkataan baru tau! Cuba dulu okay!

What do you think?

1 point
Upvote Downvote

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments

Eeeii, Muka Je Cantik Tapi Tudung Bau Kepam!

Pagi Raya Pakai Bedak Ke Tepung?