in ,

Tambah Duit Dengan Bahasa Asing?

Sumber gambar: Favim.com

via GIPHY

Belajar bahasa asing ni best tau girls sebab kita boleh luaskan pengetahuan. Kalau dapat belajar bahasa baru mesti rasa bangga sebab boleh communicate dengan orang lain. So here it goes another kelebihan korang belajar bahasa asing.

TAMBAH DUIT POKET

via GIPHY

Nak tambah duit poket? Ni la masanya sebab sekarang ni ramai orang minat sangat nak belajar bahasa baru, lagi-lagi Bahasa Korea. Kalau ada kawan-kawan korang yang tengah nak belajar bahasa asing, boleh la mintak duit ‘yuran’ dekat dia. Hehe!

SENANG NAK BERKOMUNIKASI

via GIPHY

Ada certain people tak confident bila ada pelancong nak ajak berbual atas alasan English tak power. Tapi kalau korang boleh speak fluent English atau bahasa lain, mesti korang confident at the same time rasa excited. Lagi best kalau pergi holiday dekat oversea, senang la nak tanya jalan dekat warga tempatan sana.

TINGKATKAN DAYA INGATAN

via GIPHY

Kalau nak belajar bahasa, benda paling penting sekali ialah korang kena hafal. Lagi senang kalau boleh ingat kosa kata dan tata bahasa. Sebab tu kalau orang yang fasih berbahasa asing ni senang nak ingat sesuatu benda.

KENALI BUDAYA ASING

via GIPHY

Bahasa kan sinonim dengan budaya sesebuah negara. Once kita dah kuasai sesuatu bahasa, at the same time kita pun akan fahami budaya mereka. Contohnya kita akan tahu cara bahasa macam mana yang sesuai untuk berbual dengan seseorang tanpa melukakan hati dia.

BELAJAR LUAR NEGARA

via GIPHY

Bonus untuk korang yang tahu bahasa asing ni bila sekolah buat program penukaran pelajar ke luar negara, mesti senang je korang nak communicate. Biasanya kalau korang fasih bahasa asing, mesti lagi senang nak dpt peluang join program tu.

Banyak sebenarnya kelebihan fasih bahasa asing ni. Kalau korang fluentΒ bahasa English pun dah kira okay daripada tak tahu langsung bahasa lain..okay girls?

What do you think?

2 points
Upvote Downvote

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments

Anak Pertama Paling Disayang, Setuju Ke?

5 Apps Malaysian Perlu Ada!