in ,

Takut Terbuang WhatsApp Lama? Cuba Cara Ni…

Sumber gambar: https://animoto.com/blog/guides/whatsapp-status-video/

Tengah syok scroll baca WhatsApp lama, sekali terbuang pula chat yang penting! Boleh buat kemurungan kalau jadi macam tu tau..

It’s okay girls, jangan risau okay sebab sekarang ni WhatsApp dah sediakan filter di mana korang boleh simpan segala chat lama dekat dalam phone kita! Setiap hari, semua chat akan tersimpan dalam phone secara automatic.

via GIPHY

Bukan tu je, korang pun boleh je simpan semua chat WhatsApp tu dekat dalam file Google Drive. Tak payah risau dah kalau terdelete atau orang lain terbaca chat tu. Tapi untuk make sure chat tu tak hilang, korang kena la ON dekat bahagian penyimpanan chat secara automatic.

Sebab tu korang kena selalu check sama ada phone tu dah terus simpan chat dekat dalam memory phone atau belum. Takut ada yang korang terlepas pula. Kalau jadi macam tu sai-sia je la korang simpan tapi at the end of the day semua chat tu hilang juga.

Sumber gambar: https://www.express.co.uk/life-style/science-technology/942379/WhatsApp-warning-fake-chat-app-APK-Google-Play

Satu lagi cara yang Ainaa sendiri pernah guna kalau tak sengaja delete chat, Ainaa akan uninstall apps Whatsapp dan install semula. Tapi nanti yang hanya ada ialah chat korang pada tiga hari lepas dan sebelumnya tu je. Lepas tiga hari daripada chat tu memang tak dapat diselamatkan.

Even chat yang korang baru dapat semalam tu dah tak ada dekat dalam phone, at least yang lama dulu dah ada. Daripada hilang semuanya baik hilang dua atau tiga je. So better korang berhati-hati bila main Whatsapp tu, takut delete chat crush, menangis tak berlagu la korang. Hehe!

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments

Bestnya Banyak Drama Korea Keluar Bulan Ni…

Teknik Edit Foto Oleh Jejaka Ini Cetuskan Inspirasi!