in ,

Takut Tengok Perempuan Cantik? Fobia Apa Ni!

Sumber Gambar: https://healthjade.com/

Ada macam-macam jenis fobia dalam dunia.. Yang pelik-pelik pun ada! Haha! Fobia bermaksud rasa takut yang berlebihan pada sesuatu hal atau fenomena! Fobia ni bukanlah satu benda yang boleh buat main tau girls.. Sebab ia boleh menganggu kehidupan seharian seseorang! Harini LUNARIA nak share senarai fobia rare yang mungkin akan buat korang terfikir, ada eh fobia macam ni? Jeng jeng jeng..

PELADOPHOBIA

via GIPHY

 Peladophobia adalah takut kepada orang botak! What! Kalau #Lunagirls baca ni mesti akan garu kepala.. kenapa nak takut eh? Tapi fobia ni memang wujud tau.. Korang pernah dengar tak kawan-kawan yang alami fobia ni?

ARACHIBUTYROPHOBIA

via GIPHY

Terbelit-belit nak sebut fobia ni! Haha! Susah betul nak sebut dan fobia ni pun agak pelik sikit sebenarnya girls.. Arachibutyrophobia ialah fobia pada peanut butter! Say what? Mereka yang mengalami fobia ini takut peanut butter tu akan melekat pada lelangit sebenarnya..

CALIGYNEPHOBIA

via GIPHY

#Lunagirls suka tengok perempuan cantik? Atau ada yang bila berdepan dengan perempuan cantik rasa menggelatar, tak senang duduk dan berpeluh? Kalau ya, korang alami fobia Caligynephobia! Mungkin korang boleh cuba untuk selalu tengok diri sendiri depan cermin untuk kurangkan fobia tu.. Hehe!

ABLUTOPHOBIA

via GIPHY

Fobia yang akan menyusahkan diri dan orang lain sebab fobia ini membabitkan kebersihan diri! Fobia takut mandi! Macam mana orang yang alami fobia ni jalan aktiviti harian dia eh? Fuhh.. bau dia mesti mengancam beb! Haha! LUNARIA cadangkan korang jumpa pakar untuk atasi fobia ini okay!

CHOROPHOBIA

via GIPHY

Fobia menari! Yass! Rare tak #Lunagirls! Biasanya orang akan cakap “Ala ni nervous nya nak menari…..” tapi sebenarnya tidak! Untuk yang mengalami fobia Chorophobia ini menganggap menari itu macam penghujung untuk hidup mereka! Tak boleh brain kan?

So ada tak antara #Lunagirls yang alami fobia rare dalam senarai tadi? Kalau ada kawan korang yang mengalami fobia-fobia ini, korang jangan sesekali ambil kesempatan atas fobia mereka okay.. bantu mereka untuk atasi fobia tersebut!

What do you think?

2 points
Upvote Downvote

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments

Apa Beza 4 Jenis Gajet Untuk Mendengar Ni?

Salah Beli Headphone Penyebab Pekak!