in ,

Kalau Tak Tau ni, Korang Bukan True BTS ARMY!

Sumber gambar:https://medium.com/@typany/when-bts-and-a-r-m-y-change-the-world-of-pop-music-9eb44d2da66d

BTS ARMY mesti dah hafal lagu-lagu BTS kan? Bukan tu je, package sekali hafal semua dance move mereka! Hebatnya! Tapi girls yang true ARMY BTS mesti akan tau a few perkataan yang akan disenaraikan di bawah! Haa agak-agaknya korang tahu ke tak?

BORAHAE/ I PURPLE YOU

Perkataan tersebut mula diperkenalkan oleh V.. Disebalik perkataan ni ada maksud yang mendalam tau girls.. I Purple You atau dalam Korea Borahae bermaksud “I’ll trust you, love you, support you, and be loyal to you.”  Aww~ Sweet nya V kan girls? Borahae #Lunagirls!

HOSHIKI

via GIPHY

Perkataan wajib diketahui ARMY ialah hobi atau pun Hoshiki. Nickname ni berkait rapat dengan main dancer and rapper kesayangan kita iaitu J-Hope! Personalitinya yang ceria dan sentiasa happy, memang sesuai sangat dengan nickname tu.. Even member BTS sendiri pun panggil dia dengan gelaran Hobi Hyung.. So Cute!

PRESIDENT

Sumber gambar: UNICEF.COM

Dah la handsome, fasih english, ada good leadership membuatkan RM ni digelar president oleh ARMY! Bukan tu je, RM atau nama sebenarnya Kim Nam Joon juga seorang yang bijak dengan IQ 148.. memang layak la dia jadi president kan girls? Tengok je la waktu dia berucap dekat PBB dulu, memang nampak confident dan berkarisma.. That’s our leader!

WORLDWIDE HANDSOME

via GIPHY

Jin BTS memang dikenali sebagai Mr. Worldwide handsome! Siapa je yang tak cair tengok wajah Jin Oppa! Sejak kecil lagi Jin sudah digelar handsome.. Nickname Mr. Worldwide handsome
mula disebut pada press conference Wings Tour Finale pada 2017.. Tapi ia masih di sebut-sebut sampai la sekarang!

JUNGSHOOK

via GIPHY

Siapa yang bias dia Jungkook mesti dah familiar dengan nickname ni! Mana tidaknya, Jungkook ni selalu sangat bulatkan mata bila dia tengah fikir atau blur. Perkataan Jungshook ni sampai masuk dalam kamus Urban Dictionary tau! Haha! Walaupun muka dia macam ni, tapi still comel kan #Lunagirls..

Macam mana ARMY #Lunagirls? Berapa words atau nickname yang korang tau? Kalau korang tahu semua, memang true hardcore BTS ARMY! Tapi yang baru kenal perkataan ni tak apa, hihi.. Haa kalau korang tau perkataan lain, jangan lupa share and comment dekat sini okay girls!

What do you think?

5 points
Upvote Downvote

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments

Jerawat Rendang Dah Datang!

Snapchat Filter Versi GAGAL!