in

Tak Boleh Fokus In Class! Macam Mana Ni?

Sumber gambar: www.threadless.com

via GIPHY

#Lunagirls pernah tak tertidur dalam kelas? Kalau pernah, jangan risau! Because it’s totally normal! Hehe! Dah lah kelas awal pagi dan start dengan subject yang boring lagi lah susah nak focus! Jangan risau, you’re not alone! Ada banyak cara yang efektif dan menarik untuk korang try tapi LUNARIA rasa korang boleh start dengan tips ni dulu!

via GIPHY

#Lunagirls kena get your beauty sleep untuk menyenangkan proses pemikiran korang dengan sihat dan mudah! Barulah the next day korang akan rasa sharp dan senang faham apa yang cikgu ajar di depan.

via GIPHY

Lepastu, untuk yang selalu sampai sekolah awal tu, korang boleh go through topic yang korang akan belajar on that day. Dengan cara ni, korang akan lebih faham dan takde lah korang lost! Hehe! Kalau #Lunagirls go through the night before lagi lah onz!

#Lunagirls boleh cuba duduk di barisan depan supaya korang lebih senang dengar dan tak terganggu dengan classmate korang yang suka borak tu! Hehe! Nak tanya cikgu soalan pun senang!

via GIPHY

Yang penting #Lunagirls jangan lupa untuk take notes! Dengan cara ni bukan je korang boleh elak hilang focus but korang jugak boleh elak dari mengantuk! Ni sambil menyelam minum air namanya! Hehe!

via GIPHY

Dan #Lunagirls cuba elakkan minum air berkafein dan makan junk food tau! Korang boleh gantikan dengan air kosong and healthy snacks macam kekacang dan buah-buahan! dan korang perlu juga lakukan senaman ringan supaya badan dan pemikiran korang boleh fungsi dengan baik okay girls?

What do you think?

3 points
Upvote Downvote

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments

Pinkish Lips? Oh Yes Please!

Insecure? Take a Step Back dan Sayangi Diri!