in ,

Tips Dapat Likes Flatlay Makanan Di Instagram!

Sumber gambar: unsplash.com

via GIPHY

Mesti best kan bila ramai orang LIKE gambar kita dekat social media. Lagi-lagi bila ramai suka tengok posting gambar makanan kita… Mula la ramai yang terliur. Hehe! Nak tak LUNARIA ajar macam mana nak bagi gambar makanan korang nampak lebih deboom bila post dekat social media? Caranya simple je girls…

LIGHTING KENA ON POINT

via GIPHY

Kata orang natural lighting ni yang paling cantik! Kalau korang pergi makan dekat kafe atau restoran, make sure cari yang dekat dengan tingkap untuk dapatkan window lighting supaya gambar nampak lebih natural. Kalau tak cukup lagi cahaya tu, minta la kawan korang guna flash dekat phone, mesti cun punya gambar tu!

POSITION BARANG-BARANG

via GIPHY

Susun atur sudu, garfu, cawan atau pinggan pun mainkan peranan yang penting untuk mencantikkan gambar makanan tu. Position makanan dalam pinggan pun mesti la menarik, kalau setakat campak-campak macam mana nak tarik perhatian orang lain kan girls.

ZOOM IN AND OUT

via GIPHY

Kalau korang jenis suka ambil gambar street food, make sure pilih background yang menarik atau lagi senang, close up je gambar tu. Ambil daripada pelbagai sudut, adjust zoom in and out supaya gambar jadi lebih fokus pada makanan.

LESS FILTER

via GIPHY

Korang kaki edit pakai filter? Oopss, jangan sampai over filter ya girls sebab it will make your photo nampak fake dan tak menarik! Korang kena bijak pilih filter mana yang sesuai untuk sesuatu gambar makanan tu.

PAKAI APPS

via GIPHY

Sekarang ni kan ada banyak apps editing makanan. Nak senang, ambil pakai camera biasa then guna apps tu untuk automatic editing. Kan senang… Gambar pun jadi lagi cantik tau girls.

Simple je kan cara yang LUNARIA bagi ni! Lepas ni boleh la korang try dekat mana-mana gambar makanan yang ada dalam phone tu.. Mana tahu lepas ni #Lunagirls dah jadi INSTAFAMOUS ke?! Hihi! Selamat mencuba girls!

What do you think?

2 points
Upvote Downvote

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments

Berhenti Bunyikan Jari Tangan Girls! Sebab…

Nak Atasi Fobia? Fight It Girls!