in ,

Suga Meow-Meow, Jhope Menyinari Hidup + GIVEAWAY BTS DOLL!

Sumber gambar: https://www.wattpad.com/566115420-yoonseok-bts-mpreg-oneshots-our-past-yoongi-hoseok

Yeay! Congrats kepada #Lunagirls yang dah menang Jimin dan RM semalam! Kalau nak tahu siapa yang menang Jimin dan RM korang boleh klik link ini

Sumber gambar:

Siapa tahu tentang SOPE? Kalau korang real ARMY mesti korang tahu tentang SOPE iaitu Suga dan Jhope punya bonding yang sangat comel sebab sorang sangat ceria dan seorang lagi sangat chill. Walaupun karakter mereka berbeza mereka sangat comel bila sama-sama. Okay jom kita check it out sikit tentang Suga dan Jhope! Antara producer muzik paling function dalam BTS selain RM.

LIL MEOW MEOW

Sumber gambar:

Kenapa lil meow meow? Sebab kalau tengok muka dia memang macam kucing, comel sangat! Bukan setakat itu saja, ARMY bagi nickname ini pada Suga sebab rambut dia sangat soft and fluffy. Perangai dia yang malas layan orang dan suka dimanjakan BTS member yang lain itu memang comel! Selain itu, walaupun dia selalu tunjukkan sikap cold savage dia, semua ARMY pernah nampak sisi caring, mischievous dan soft dia.

TONGUE TECHNOLOGY

via GIPHY

Cuba teka berapa syllables per second yang Suga boleh buat? BTS ARMY panggil Suga sebagai tongue technology bukan saja-saja tau. Disebabkan Suga merupakan antara rapper terpantas di Korea Selatan, dia punya syllables pernah direkodkan iaitu 12 syllables per secondย dan dalam lagu Cypher Part 2 Suga mencatatkan 117 syllables dalam 14 saat sahaja! OMG! Zoe love sangat dekat Suga!

SUNSHINE

Sumber gambar:

Disebabkan Jhope adalah seorang yang paling ceria dan mood maker dalam BTS. Dia memang dianggap sunshine yang menyinari hidup BTS. Antara keperluan utama dalam hidup Jhope adalah keluarga, kesihatan dan kasih sayang, jadi disebabkan ini lah dia selalu menjadi penceria hari semua orang. Jhope pun sangat sukakan kebebasan dan dia ibarat vitamin yang beri energy kepada orang sekelilingnya. So yeah, be like Jhope!

J-DOPE

via GIPHY

Kenapa Jdope? Sebab dia sangat hype dan memang dance machine BTS! Kalau korang perasan selalunya dalam variety show BTS, memang Jhope yang akan hype-kan suasana dengan perangai dia yang terlalu riang itu. Jhope juga suka sangat menari walau bunyi apa pun yang dia dengar dan selain itu kalau korang dengar mixtape dia memang dope and awesome!

LUNARIA BTS DOLL GIVEAWAY!

Untuk kali ini, LUNARIA akan bagi giveaway patung BTS edisi SOPE kepada dua orang yang bertuah! Doa banyak-banyak supaya rezeki awak murah! Siapalah yang untung dapat memiliki Suga dan J-hope ya? Masukkan Instagram account awak dan jawab soalan mudah di bawah! Goodluck korang!

BTS Doll Giveaway: J-Hope & Suga

What do you think?

93 points
Upvote Downvote

Comments

Komen
  1. Hi lunaria๐Ÿ˜thankyou so much sbb buat giveaway niโคmasatu sy x berpeluang tuk menng doll rm/jimin (bias kesayangan๐Ÿ˜ข) but now..i want to try again and again untill this giveaway finish..i hope i can get suga doll cuz he also my bias tooโคi’m ot7๐Ÿ˜โคso hrp kalini luck menyebelahi sy๐Ÿ˜kalau x menng jugk sy nk try dptkn jin/v/jk๐Ÿ˜โคlovely lovely lovelyyโคtry hard and fighting!โค

  2. Wahhhhhh hopefully saya dapat menang salah satu patung BTS ๐Ÿคฉ sebab dorang merupakan โ€˜idolโ€™ dan inspiration saya dalam menari๐Ÿ˜๐Ÿคช
    Klau x dpt suga atau j hope ๐Ÿฅบ Iโ€™m hoping to get v or jungkook or jin cuz theyโ€™re my super freaking bias๐Ÿ˜โค๏ธ๐Ÿคค!!! Wish me luck ๐Ÿ˜˜!!

  3. Hye lunaria!! Sye harap sngt sye boleh menang klini..wlaupun smlm x dpt jimin doll๐Ÿ˜” tpi sye cuba lgi hari ni!!..help my dream comes true lunaria!!

  4. hope dapat menang,sebab sya betul2 sukakan Suga +J Hope.Lunaria,saya betul2 nak doll tu๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญsebab pernah beli/order doll Jhope dari tahun lepas..smpai sekarnag xsmlai๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ

  5. Harap sangat dapat menang contest ni,sbb betul2 minat suga dan jhope.Tahun lepas dh orderr patung Suga,tpi smpai sekarmg xsmpai2๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ harap dpt menang kontest ni je.Thankyou
    Ig : @syamimishariff98

  6. Hye lunaria..i hope i have a chance of winning this lil cute sope doll..i really love it and the detail of this doll make this doll look very expensive๐Ÿ’œโœจ

  7. Harap saya menang doll tu ๐Ÿ˜ข klau tak dapat doll jhope/suga i hope i will get v/jungkook doll cause they also my bias ๐Ÿ˜ i really really really really want that doll so bad ๐Ÿ˜ข๐Ÿ’œ

  8. Annyeong @lunaria ๐Ÿ˜Šim nadia… Saya berharap sangatยฒ dapat idol tuu…and alangยฒ bias i Lil Meow Meow ๐Ÿ˜„๐Ÿ˜†…bnyk sudah kontes yng saya dh join tapi tak de rezeki… And kali ni, saya berharap sngt saya berjaya dlm kontes ni๐Ÿ˜„wish me luck! Love u @lunaria
    My instagram:[email protected]_.ya

  9. I hope can win this SOPE doll because the doll it’s too cute โค๏ธ i hope I have a luck to win this giveaway ๐Ÿ˜€

  10. Arghhh saya harap kali ini sye menang walaupun tk dpt my biass hurmm , sekali nii untuk mengembirakan hati sye lunaria๐Ÿ˜ญโค๏ธ , harap dpt lahh hihi terima kasihhh , terharu sis kalau dpt sope arghhh๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญโค๏ธ

  11. Hi Lunaria๐Ÿ˜Š sy harap sy dpt menang doll Bts ni.. sebab saya minat semua member Bts sebagai inspirasi saya โ˜บ๏ธ
    ig: Finzbae

  12. Saya memang teringin nak patung sope sbb diorang comel especially J-hope.. Comel and handsome and also Suga chill and caring.. Senyum dia haha.. Hope dpt patung sope huhu

  13. Hey Lunaria. Thank you so much for this amazing opportunity. I really hope I’ll get a chance to win one the dolls. I really don’t mind who I get as long as they are BTS ๐Ÿฅฐ

  14. Hi Lunaria! Saya harap sangat saya dapat doll tu…sebelum saya Tak pernah dpat giveaway… insyaallah Kali boleh kot…tgk lah dgn izin Allah๐Ÿ˜Š

  15. hello lunariaaa !โฃ๏ธ srsly i really hope that i can win this giveaway , also thankyouuu sebab buat giveaway ni๐Ÿ˜ญ๐Ÿ‘๐Ÿป i memang dari dulu nak sangat bts doll especially V tapi my current bias wrecker is jhopeeee๐Ÿ™‹๐Ÿปโ€โ™€๏ธ pleaseeee wishh me luck ๐Ÿ˜ฃ and thanks lunaria for letting me join this wonderfull giveaway !๐Ÿ˜œ๐Ÿ’–

  16. Hopefully saya boleh dapat Suga Doll…saya memang dah jadi ARMY since 2013…tolonglaaa saya nak suga doll….tak dapat takpe saya akan berusaha untuk dapatkan Jungkookiee..๐Ÿ˜Š๐Ÿ˜‰

  17. saya berharap semoga saya bisa mendapatkan doll suga or j-hope… kemaren tak dapat doll jimin and RM semoga kali ini keberuntungan memihak kepada saya..๐Ÿ™‚๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข
    Mau dapat kucheng meow meow suga yang comel…๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข
    Saya nak inginkan sangat… ๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข

  18. Lunaria tolong lah bantu saye suapaya dapat dollnya ya…semoga saye kali ini beruntung…amiinnn… terima kasih ๐Ÿ™‚๐Ÿ™‚

  19. I’ve answered you question๐Ÿ’• Thank you so much for having this giveaway contest for ARMY ๐Ÿ’œ๐Ÿ’œ๐Ÿ’œ
    ๋ณด๋ผํ•ด๐Ÿ’œ๐Ÿ’œ

    IG : zlmqhrk

  20. Helo Lunaria. I am very happy to know about this giveaway and I would to give a try in this contest. I have answered the question given but I forgot to insert which doll i want to win. I choose Suga๐Ÿ’œ๐Ÿ’œ๐Ÿ’œ

    Ig : khdmia

  21. Ahhhhh i forgot to enter the doll that i want๐Ÿ˜–๐Ÿ˜–
    I’m going to choose Suga๐Ÿ’œ๐Ÿ’œ๐Ÿ’œ

    Ig :khdmia

  22. I tak pernah dapt giveaway2 yg orng wat, I bila nampak orng wat giveaway2 mcm I ikut, dah macm contest I ikut tapi apa boleh wat x bernasib๐Ÿ˜‚I selalu je ikut contest mcm ni. I daftar, ikut peraturan yg dy bagi, jawab soalan2 yg dy bagi smpai jawab tu panjang lebar and x dapat โ˜น๏ธ dalam hati beharap dapat kn GIVEAWAY itu, tapi orng lain yg bertuahh๐Ÿ˜” HOPE KAT GIVEAWAY LUNARIA NI I menang โ˜บ๏ธ nak rasa jgak mcm mna rasa nya dapat GIVEAWAY ni๐Ÿ˜‚
    #LUNARIA

  23. Harap sangat dapat menang giveaway ni๐Ÿ˜ญmemang ship sangat sope nih๐Ÿ˜ญhuhu hope dapat doll diaorg๐Ÿ˜ญ

  24. Saya teringin sangat nak menang dolls tu. Sampai bawak dalam mimpilah. Huhuhu saranghaeyo oppa๐Ÿ’™๐Ÿ–ค๐Ÿ’œ๐Ÿ’š๐Ÿงก๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’œ๐Ÿ’œ๐Ÿ’œ๐Ÿ’œ๐Ÿ’œ

  25. Hi Lunaria, Thank you for making this give away contest. I hope that many participant will join for this give away! I’m so happy to be one of the participant and I am looking forward for next give away.. Lots of love! ๐Ÿ’—

  26. lunaria saya nak sangat doll bts.. tolong lah bantu saye dapatkan doll tu.. pasal nak beli tak mampu nih.. hehehehhe semoga saye dapatkan doll ni.. amiiinnnn ๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜

  27. Jujur kata nak sangatยฒ sbb adik dah beharap sangat nak patung tu.. Fikir nak hadiahkan patung tu je kat dia sebb birthday dia dah nak dekat.. Hope dapatlah menang patung tu.. In syaa allah..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments

Boleh Ke Cinta Monyet Bawa Ke Jinjang Pelamin?

LUNARIUH: Haters K-pop, Blow Up Tembikai, Sasaeng