in ,

Study Ke Main Phone More Better?

Sumber Gambar: https://info.naminakiky.com

www.verywellmind.com

Ah! Malas belajar.. Baik main phone lagi best! Kat sekolah dah belajar okay lah kot kan.. hewhew!

Ha! Siapa yang selalu ‘bisik’ dekat diri sendiri macam ni? Lebih lagi bila dah nak dekat exam! Esok nak exam, malam tu baru sibuk nak buat revision.. iyakan? Iyakan? Ehek!! Tapi #Lunagirls.. tak elok tau kalau kita selalu study last minit ni! Nak tahu kenapa korang malas belajar? Antara sebabnya..

SUBJEK ‘BORING’

via GIPHY

Dalam banyak-banyak subjek mesti ada satu yang kita kurang minat.. Lagi-lagi kalau subjek tu susah! That’s normal girls! Tapi janganlah disebabkan subjek tu boring dan tak tarik minat untuk belajar, korang tak nak amik tahu langsung tau! #Lunagirls cuba ambil initiative lain seperti pergi tuition atau buat study group dengan kawan-kawan!

BEBAN HOMEWORK

Sumber Gambar: https://health.detik.com

Siapa rasa homework tu satu beban? Haipp! Walaupun bagi sesetengah students, cukup belajar di sekolah… Tapi girls, kenapa cikgu bagi korang homework adalah untuk membantu kita mudah ingat dan jadi lebih faham tentang subjek tersebut! Sebab bila buat homework tu dalam pada masa yang sama kita akan ulang kaji sikit!

MELEKAT DENGAN PHONE

via GIPHY

Ha! Mak selalu ‘nyanyi’ bila #Lunagirls main phone? LUNARIA faham sangat! Haha! Sekarang setiap masa kita akan main phone.. Update gambar dekat Instagram, scroll Twitter, chat dengan kawan-kawan.. Tapi girls, kita kena pandai bahagi masa belajar dan bersosial tau! Takpe kalau kita rehat daripada scrolling social media sejam okay..

PENGARUH KAWAN

Sumber Gambar: https://ms.koalaquiz.net

Bila niat nak belajar datang tapi kawan ajak lepak pula.. Kita pun terus on! Haa macam mana tu? Nak lepak bila-bila pun boleh.. Apa kata kalau #Lunagirls study dulu selepas tu baru lepak! Atau pun korang boleh ajak kawan-kawan study sekali.. Lagi seronok tau!

Sangat rugi kalau ada sifat malas belajar ni tau! Bukan setakat rugi diri sendiri, rugi masa dan kesian parents yang nak kita berjaya! Apa pun, LUNARIA harap untuk tahun ni #Lunagirls akan lebih fokus untuk belajar..

What do you think?

5 points
Upvote Downvote

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments

Earphone Fake Vs Ori, Macam Mana Nak Detect?

Tak Ada Bulu Mata? OMG!!