in ,

MATA PANDA?! Stressnya!

Image Source: theconservativetreehouse.com

Hello kesayangan! Apa perasaan #Lunagirls bila bangun pagi tengok mata panda or eye bag berkilo bawah mata? Urghh! Mesti rasa tak confident nak pergi sekolah kan girls? But it’s okay, LUNARIA dah ready nak tolong! Let’s check it outtt~~

via GIPHY

MINUM AIR MASAK
Hydration is the key girls! At least kita kena minum air 3 liter sehari. Panda eyes or eye bag yang terjadi tu bukan hanya sebab kita stay up untuk study, tapi tak cukup tidur dan badan penat pun boleh jadi punca utama tau! Takpe girls, slowly okay?

PAKAI MOISTURIZER
Eye bag boleh buatkan muka kita kering tau? That’s why moisturizer tu penting untuk #Lunagirls pakai setiap masa.. It’s okay, tak perlu yang mahal, asalkan ianya sesuai dengan kulit muka korang pun okay! Hehe! Kalau nak jimat, boleh pakai aloe vera girls..

via GIPHY

ICE FACIAL
#Lunagirls boleh gunakan kiub ais untuk ‘sorok’ panda eyes tu! Nice trick kan? Hehe! Ambil je ais dan sapu keliling mata atau boleh juga sapu seluruh muka.. Confirm lepas tu rasa lebih lega dan segar! Yeay!

MASK GREEN TEA
Yup, green tea bukan je sedap kalau minum tapi baik untuk kulit juga tau! Nak senang, cari je mask yang ada green tea dalamnya lepas tu apply terus dekat muka! Plus point for green tea, ia akan mudahkan aliran darah dekat bahagian mata tau! Hehe!

via GIPHY

What do you think?

2 points
Upvote Downvote

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments

Mask Muka Boleh Makan? WHAT?!

Pinkish Lips? Oh Yes Please!