in , ,

Spotify Dah Update Siap Ada ‘Story’!

Sumber gambar: http://fortune.com/2019/03/23/spotify-podcast-acquisitions/
Sumber gambar: Instagram Lunaria

Lepas Snapchat lancarkan fungsi story beberapa tahun lepas, makin banyak pula social media yang turut sama buat macam tu… Termasuk la Spotify…

Fungsi story ni seakan-akan Instagram dan Facebook. Tapi ia khas untuk artis share beberapa information berkenaan lagu diorang yang ada dalam Spotify. Segala isi tersirat  dalam lagu akan dikongsikan dalam story tu. Fungsinya sama je macam lirik lagu yang dah ada dekat situ, cuma ia ada additional information.

Sumber gambar: https://geleksi.com/2019/05/14/spotify-memperkenalkan-storyline-fungsi-seakan-instagram-stories-untuk-para-artis/

Storyline ni korang boleh nampak dekat bahagian Now Playing. Cuma buat sekarang tak banyak lagi artis yang gunakan fungsi tu sebab update akan dibuat secara berperingkat.

Antara artis yang dah buat story dekat Spotify ni ialah Jonas Brother untuk lagu Sucker, Billie Eilish lagu Bad Guy, Burry A Friend, When Party’s Over dan Wish You Were Gay. Maybe artis yang lain still lagi dalam proses untuk update story diorang.

via GIPHY

Just imagine kalau lepas ni semua artis dah update story dekat setiap lagu, mesti best kan…Tak sabar rasanya nak tunggu favourite artis Ainaa update story dia, hihi… At least boleh lebih memahami bait-bait lirik lagu diorang tu…

What do you think?

1 point
Upvote Downvote

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments

Lepas 23 Tahun, Tamagotchi Go Buat Kemunculan Baru!

Ramadhan Special #3: Sedekah On The Move