in

Oh No, SPM Dah Nak Dekat!

Sumber gambar: www.simonzoric.com

Hi si cantik #Lunagirls! LUNARIA faham mesti ada antara korang tak start revision atau apa-apa lagi kan? Hehe! Worry not! Harini ada LUNARIA ada list of tips and tricks untuk penyediaan sebelum exam! We gotchu girls! 

via GIPHY

STUDY SUBJEK IKUT JADUAL EXAM

#Lunagirls boleh mula study subjek yang paling terdekat dengan tarikh first paper okay? Contohnya, pada hari Isnin adalah kertas Bahasa Melayu, so korang boleh revise subjek tu dulu..dan pastikan korang focus time study tu okay girls?

BEREHAT DARIPADA MEDIA SOSIAL

Yes! You read that right! #Lunagirls log out semua media sosial buat sementara okay? Walaupun korang akan rasa left out dengan updates dunia luar tapi this is for your own good! Utamakan pembelajaran dulu okay? You can do it!

BACA NOTA LAMA & JAWAB SOALAN PAST YEAR

#Lunagirls mesti ada take notes sepanjang belajar, kan? Revise balik nota-nota tu okay? Selain tu, boleh jugak buat past year paper! We all know kebanyakkan cikgu akan recycle balik soalan daripada tahun-tahun sebelum ni.. Hehe. So, kat situ korang boleh score! Yeay! 

TAKE A SHORT BREAK GIRLS!

#Lunagirls akan lebih senang faham kalau take a break setiap 45 minit tau! Berehat untuk 15 minit pun dah cukup.. Korang boleh minum air atau buat senaman ringan or even take a 10 minutes power nap! Tapi pastikan set alarm okay? Nanti terbabas pulak! Hewhew!

LUNARIA harap tips ni berguna untuk you girls! Lepas berusaha kita tawakal okay? Jangan lupa jaga hubungan dengan ibu bapa, guru dan kawan kawan tau! Good luck and all the best for your papers, girls! ❤

What do you think?

1 point
Upvote Downvote

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments

Aplikasi Edit Video Macam Pro?

Kita Rindu Awak, Best Friend!