in ,

Drama Korea Ada Unsur Friendship! So Sweet!

Sumber gambar: google.com.my/amp/s/www.polygon.com/platform/amp/2018/8/1/17638962/twitch-korean-drama-marathon-dramafever-kdrama

Hi si cantik! #Lunagirls yang minat tengok drama Korea tak? Share sikit apa drama Korea yang korang suka? Hihi! Kebanyakan drama Korea ada pengajaran dan sebab tu ramai sangat minat tengok drama Korea! Salah satu pengajaraan yang mereka highlight ialah friendship! Harini LUNARIA senaraikan drama Korea yang korang boleh usha cuti sekolah nanti~~

BOYS OVER FLOWER

via GIPHY

Drama ni tentang 1 squad of hot boys iaitu geng F4(Flower Four) yang sangat dihormati dekat sekolah sampaikan ada yang takut dengan mereka berempat ni! Sebab mereka kaki buli! Haha! Tapi friendship mereka ni sangat cool sebab dah kenal since kecil lagi! And all of them sanggup buat apa je for their friendship. Mesti #Lunagirls semua kenal pelakon drama ni kan iaitu Lee Min-ho, Kim Hyun-joong, Kim Bum, dan Kim Joon.

DREAM HIGH

via GIPHY

Daripada tahun 2011, drama Dream High lakonan Suzy, Taecyeon, IU, Wooyoung, Eunjung dan Kim Soo-hyun ni dah berjaya tambat hati ramai peminat drama Korea! Walaupun mereka bersaing demi minat masing-masing dalam muzik tapi mereka sangat penting kan persahabatan! Mesti #Lunagirls akan suka kan drama ni!

DESCENDANT OF THE SUN

via GIPHY

This drama bukan hanya tentang perjuangan seorang askar dan doktor dalam kekalkan relationship mereka. Tapi ada juga unsur friendship bila Jin Goo sanggup backup Song Joong Ki yang selalu kantoi dengan perangai nakal dia tu! Hehe! Walaupun highlight drama ni tentang tangggungjawab terhadap negara tapi mereka masih mampu selitkan unsur persahabatan membuatkan drama ni nampak sangat unik dan trending tau!

BECAUSE ITS THE FIRST TIME

Sumber gambar: youtube.com/watch?v=AvPNjz4QpiI

Mula je drama ni terus korang akan nampak betapa hebatnya friendship 6 orang pelakon iaitu Minho, Park So-dam, Kim Min-jae, Jeong Eu-gene, Lee Yi-kyung dan Cho Hye-jung! All of them ada kisah masing-masing tapi tu tak buatkan friendship mereka terganggu. Dalam dunia realiti pun mesti kita akan gaduh dengan kawan kan, macam tu la juga jadi dekat mereka sebab ada unsur cinta tiga segi dan masalah peribadi masing-masing. So korang rasa macam mana mereka ni selesaikan masalah agak-agaknya ya? Haa nanti tengok okay?

MY FRIENDS IS STILL ALIVE

Sumber gambar: asianwiki.com/KBS_Drama_Special:_My_Friend_is_Still_Alive

Pada LUNARIA drama ni agak sedih sebab 1 daripada 3 boys ada penyakit luekimia dan hanya ada masa 6 bulan je untuk hidup! Sedih kan? Huhu! Dan demi support kawan yang tengah sakit, all of then decided untuk cukur rambut sampai botak! So sweet! Kalau nak tahu macam mana lagi cara mereka kekalkan friendship, korang kena la tengok okay!

Actually ada banyak lagi drama Korea yang ada unsur friendship and ada juga tentang family, kemanusiaan ehh banyak lagi lah! #Lunagirls boleh ambil contoh mana-mana friendship dalam drama tu dan praktikannya okay?

via GIPHY

What do you think?

1 point
Upvote Downvote

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments