in ,

Sis, Jangan Kelam Kabut Sangat Please!

Sumber gambar: Gfycat

via GIPHY

Baru nak ambil goreng ayam, dah tergolek ayam tu… Pegang air sirap dekat kenduri kahwin, lahhh tertumpah dekat atas meja pula! Tengah berjalan boleh pula terlanggar pintu kedai, dah tersadung.. OMG! Jangan clumsy sangat please girls.. Sometimes benda ni memang tak boleh nak dielakkan dan akan berlaku tak kira dekat mana, malangkan tak berbau! Tapi sebenarnya kita boleh cuba untuk kurangkan sikap clumsy tu tau.. Caranya ialah dengan…

LEBIH BERHATI-HATI

Sumebr gambar: RevAndy.org

Bila korang buat sesuatu kerja,Β cuba untuk fokus and be more careful supaya tak berlaku benda yang tak diingini.. Jangan nervous kalau time korang tengah jalan tu ada crush dekat sebelah.. Just be careful sebab mesti korang tak nak rasa malu depan crush kan? Hehe!

KAWAL PERNAFASAN

via GIPHY

Biasanya orang yang selalu kalut or nervous ni dia mesti tak boleh nak control their breathe sampai jatuh semua benda yang dipegang.. You girls just need to breathe slowly and buat beberapa kali untuk make sure pernafasan jadi normal! Jangan tahan nafas pula.. Hihi!

BERLAKON

Sumber gambar: ulife.vpul.upenn.edu

This trick menarik sikit… Kalau korang dalam keadaan kalut danΒ ada ramai orang dekat sekeliling, cuba untuk berlakon! Hehe! Kalau time korang tengah jalan dengan BFF, then tiba-tiba tersadung… Buat-buat la kononnya tengah nak terkejutkan BFF korang tu. Cover sikit dengan lakonan. Hehe!

BERDOA

via GIPHY

Ni je benda yang paling berkesan kalau nak elakkan korang buat benda pelik bila tengah kelam kabut buat something…Β Amalkan doa harian untuk elakkan diri korang ditimpa kecelakaan diri sendiri okay #Lunagirls?

Whatever it is, sikap clumsy, cuai atau kelam kabut ni memang susah nak buang daripada diri kita. Tapi korang boleh ikhtiar dengan cara untuk kurangkan sikap tu tau.. Kalau tips and tricks ni berkesan, shareΒ dengan LUNARIA okay! Selamat mencuba!

What do you think?

2 points
Upvote Downvote

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments

Mitos Cara Jaga Bateri Phone!

Parut Hilang, Hati Senang!