in ,

Muka Kusam? Jom Scrub Muka!

Sumber Gambar: https://stylewhack.com

Selamat petang kesayangan! Siapa dekat sini suka pakai scrub muka? Mesti lepas scrub rasa bersih je muka.. dan kalau boleh rasa nak scrub hari-hari! Hehe! Tapi jangan buat selalu tau #Lunagirls.. ia boleh mengakibatkan kulit muka rosak..Harini LUNARIA nak share info penting mengenai scrub..

KENAPA KENA SCRUB?

via GIPHY

For your information, scrubbing adalah salah satu cara untuk menanggalkan sel kulit mati! Biasanya proses ni boleh nampak kesan after 4 weeks.. Sel kulit mati akan buatkan muka nampak kusam dan tak bermaya.. Dan pastikan #Lunagirls menggunakan produk yang sesuai untuk tanggalkan sel kulit mati okay!

CARA PENGGUNAAN

via GIPHY

Macam LUNARIA bagitahu tadi, jangan scrub muka terlalu kerap tau! Kalau boleh #Lunagirls buat seminggu satu atau dua kali sahaja.. Korang gunakan jari tengah dan jari manis untuk gosok muka secara perlahan.. jangan kuat-kuat ya sebab foam scrub agak kasar dan ia boleh menipiskan kulit!

KESAN GUNA SCRUB

via GIPHY

Kesan penggunaan scrub akan membuatkan kulit muka korang akan nampak lebih fresh! Tapi cara yang salah dan produk yang tidak sesuai akan mengakibatkan kulit korang nampak kusam dan akan alami pori tersumbat tau! Make sure untuk ikut cara yang betul okay..

PENYELESAIAN MUDAH

via GIPHY

Kalau dengan cara scrub menggunakan foam ini tak menjadi, LUNARIA suggest untuk korang DIY scrub sendiri menggunakan baking soda and nutshell! Tapi untuk #Lunagirls yang ada masalah  jerawat better jangan cuba cara ini okay! Korang boleh cuba guna sponge atau tuala bersih dan gosok muka secara perlahan and tadaaa… korang akan rasa kelainannya!

Banyak sebenarnya pros and cons scrub muka! Kalau #Lunagirls belum pernah scrub muka, boleh mula dengan jenis yang mild.. atau boleh juga check out artikel LUNARIA sebelum ini untuk tips penjagaan muka okay girls! Selamat mencuba!

What do you think?

3 points
Upvote Downvote

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments

Bahayanya Kesan Radiasi Telefon Bimbit!

Nama SpongeBob Sebenarnya SpongeBoy?