in , ,

Selfie Pun Boleh Turunkan Berat Badan? Biar Betul?!

Sumber gambar: https://www.seventeen.com/life/g747/tips-perfect-selfie/
Sumber gambar: Lunaria.com

Biar betul selfie boleh buat kurus? Lain la kalau edit gambar selfie tu jadikan kurus siap ada jawline. Macam tak logik je?

Yes girls! Ia memang logik dan hanya dengan selfie, korang memang boleh jadi kurus! Ada kajian oleh University of Alicante, Columbia yang mengatakan selfie memang mampu buatkan seseorang turunkan berat badan.

Perkara tu terjadi bila gambar yang kita selfie tu dijadikan sebagai motivasi ke atas diri kita untuk terus nampak cantik dalam gambar. Lagi banyak gambar selfie diambil, lagi tinggi motivasi kita untuk terus turunkan berat badan.

Belum masuk bab angle muka lagi, macam-macam angle dicuba untuk make sure sentiasa nampak kurus. Mesti korang pun rasa happy sekarang bila dapat tahu pasal benda ni kan? Lagi banyak la gambar selfie lepas ni dekat dalam phone kan?

Lepas ni kalau korang ada target nak turunkan berat badan, boleh la gunakan cara simple ni. Ambil gambar selfie dari setiap angle dan bandingkan perubahan setiap bulan. Adakah pipi korang makin mengecil atau mengembang?

Tapi jangan pula korang harapkan pada selfie semata-mata tanpa ada usaha nak turunkan berat badan dengan cara kawal pemakanan atau bersenam. Good luck pada sesiapa yang tengah dalam usaha nak turunkan berat badan tu ya, hehe!

What do you think?

-3 points
Upvote Downvote

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments

Jangan Mudah Percaya Game Ramalan Nasib 🎮

Social Media Down, iCloud Pun Tumpang Sekaki!