in ,

Selalu Pakai Seluar Ketat? Ini Kesannya!

Sumber gambar: http://thalia1997p.blogspot.com

via GIPHY

#Lunagirls suka pakai seluar berbanding kain? Mesti banyak jenis seluar korang ada kan.. Tak lama lagi akan ada year end sale.. bolah tambah koleksi seluar lagi! Yang mana dah ketat tu boleh lah tukar.. Hehe! Eh tapi korang tahu tak sebenarnya pakai seluar ketat ada kesan buruk? Harini LUNARIA kongsikan antara kesannya..

DARAH TERSUMBAT

via GIPHY

Darah akan mengalir di seluruh badan! Tapi kalau seluar yang kita pakai tu terlampau ketat sampai tak ada ruang untuk bernafas, ia sangat bahaya untuk kesihatan tau! Selaur yang ketat akan buat saluran darah pada pangkal peha tersekat dan korang akan rasa kurang selesa..

KULIT GATAL

via GIPHY

Tambah dengan cuaca panas lembap di Malaysia, kulit #Lunagirls akan mudah kering, lebih-lebih lagi dekat bahagian peha! Disebabkan ia terlindung di bahagian bawah.. ruam akan senang timbul dan akan buat korang rasa gatal-gatal atau pun luka!

GANGGUAN SISTEM REPRODUCTION

via GIPHY

Bahaya kan sampai boleh effect benda sensitif macam tu? Bila ada gangguan sistem reproduction, #Lunagirls akan alami keputihan yang melampau tau! Lepas ini korang kurangkan pakai seluar ketat okay girls?

TINGGALKAN KESAN HITAM DI PEHA

via GIPHY

Bila alami kegatalan dan korang pun syok asyik garu je.. mesti akan tinggalkan kesan hitam dekat bahagian celah kangkang. Oh no! Lagi pula apabila pakai seluar agak ketat di bahagian peha akan berlaku geseran antara peha bila kita pakai seluar tu.. 

via GIPHY

But girls, don’t worry okay sebab benda ni akan jadi kalau #Lunagirls memang penggemar tegar seluar ketat! Lepas ini boleh cuba gayakan style lain okay.. mana tahu korang lebih selesa pakai skirt pula ke.. Hehe!  Apa pun, make sure korang confident dengan apa yang dipakai okay!

What do you think?

6 points
Upvote Downvote

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments

Tips Terbaik Tambah Follower Instagram!

#LunaExplores: Cara Senang Nak Buat Sushi!