in , ,

Sayang Family Tapi Malu Nak Ucap I LOVE YOU!

Sumber gambar: Shutterstock
Sumber gambar: Instagram Lunaria

Family ialah harta paling berharga dalam hidup. Kalau tak ada diaorang, tak wujud kita kat sini. Ainaa nak tanya korang… Bila kali terakhir korang tunjuk kasih sayang dekat family? Semalam? Tahun lepas? Atau tak pernah? It’s okay girls, Ainaa ada idea untuk korang hargai family…

SENTIASA UCAP TERIMA KASIH

via GIPHY

Terima kasih ni nampak macam mudah tapi besar maknanya. Kalau #Lunagirls tak selalu ucapkan terima kasih, well korang boleh start sekarang! Tak kisah untuk mak, ayah, adik beradik, tunjuklah penghargaan korang dengan ucapkan terima kasih..

SAY I LOVE YOU

via GIPHY

Aaaiipppp, ingat dekat boyfriend je boleh cakap I LOVE YOU ni? Family pun korang patut  cakap I Love You, tolak tepi semua perasaan malu tu… Kalau tak pernah buat, try saja-saja cakap yang korang sayang dekat diorang. Mesti nanti lama-lama benda tu akan jadi kebiasaan. Cuba tauu.

BAGI HADIAH

via GIPHY

Since korang pun masih bersekolah, tak perlu hadiah yang mahal. Cukup sekadar hadiah yang korang mampu sebagai tanda penghargaan. Kalau #Lunagirls ada school trip, korang boleh beli ole-ole untuk family.. Tanda korang masih ingat pada diorang! Hadiah kecil pun tak apa, yang penting nilai dia..

QUALITY TIME

via GIPHY

Hujung minggu asyik keluar dengan kawan je, bila nak spend time dengan family? Apa kata sekali sekala spend time dengan diorang, tak kisah dekat rumah atau dekat luar. Nak selesa, korang boleh plan movie marathon dekat rumah sambil makan-makan. Time tu lah korang nak mingle dengan family!

Best kan korang kalau dapat tunjuk rasa kasih sayang dengan family. Tapi girls, yang tak berkesempatan untuk luahkan rasa penghargaan pada family, it’s okay… Kita doakan untuk mereka dari jauh, yang penting korang jangan lupa call tanya khabar tau!

What do you think?

1 point
Upvote Downvote

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments

Jom! Selamatkan Bumi Dengan SMK (P) Sri Aman

Mata Sepet? Besarkan Dengan Cara Ini…