in , ,

Say No To Bocor Dekat Sekolah!

Sumber gambar: Clue

OMG RED ALERT!!! Malunya tiba-tiba bocor’ pulak dekat sekolah ni… Macam mana tak perasan dah ‘bocor’?! Habis kotor baju sekolah. Apa nak buat ni???

Okay #Lunagirls, chill okay korang kena bertenang kalau tiba-tiba ‘bocor’ dekat sekolah dan situasi tu diketahui satu kelas.. Ya, memang malu tapi ada beberapa perkara yang korang boleh buat bila tiba-tiba period and terbocor!

BERITAHU CIKGU

via GIPHY

Yes, apa pun memang kena beritahu cikgu yang bertugas minggu tu.. Maybe cikgu ada simpan baju dan kain sekolah extra yang boleh korang pinjam sementara tunggu waktu balik. Kalau rasa malu nak terus jumpa cikgu, minta tolong kawan perempuan dekat kelas pun boleh tau!

DUDUK DALAM SURAU

via GIPHY

But before masuk surau, make sure korang dah cuci pantise, baju atau kain yang terkena kesan darah okay? Korang boleh sidai dulu dekat tempat yang panas tapi tersorok.. Dan sementara tunggu kering, #Lunagirls boleh pakai kain telekung okay? Make sure korang betul-betul bersih sebab kita mana boleh masuk surau dalam keadaan kotor.

PINJAM KAWAN 

via GIPHY

Korang bernasib baik kalau waktu bocor tu kawan perempuan kelas lain bawa seluar spare sebab pagi tadi baru lepas kelas PJK.. Lagi syok kalau kawan tu boleh squad sendiri.. Sebab tak ada laa segan nak minta pinjam.. Hehe!

BAJU SPARE

via GIPHY

Bila nak period mesti korang sendiri dah boleh agak bila tarikhnya.. Kalau takut ‘bocor’ dekat sekolah, bawa je spare seluar dalam dengan pad! Kalau rajin bawa satu set baju sukan dan seluar, kalau ada emergency, salin je terus #Lunagirls!

Walau apa pun, korang jangan rasa malu bila alami situasi ni okay.. setiap gadis sekolah akan rasa pengalaman ‘menarik’ ni tau.. hehe! Kalau darah yang bocor terlalu banyak, #Lunagirls boleh call parents untuk ambil dekat sekolah dan balik untuk bersihkan diri di rumah. Haa, jom share dengan LUNARIA pengalaman korang ‘bocor’ dekat sekolah!

What do you think?

4 points
Upvote Downvote

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments

Lagu Korea Hilangkan Stress! Oh Yeah! Oh Yeah!

Unit Uniform Mana Paling Gempak?