in ,

Salah Beli Headphone Penyebab Pekak!

Sumber gambar: Unsplash.com

via GIPHY

#Lunagirls suka dengar lagu guna headphone? Tapi yang mana sesuai dengan korang? Bila pakai je headphone tu mestu terus rasa dah ‘keluar’ dari dunia realiti.. tapi jaga-jaga girls! Kalau selalu sangat pakai headphone dan salah cara penggunaannya boleh menyebabkan masalah pendengaran! Oh no! Harini LUNARIA kongsikan tips untuk mudahkan korang pilih headphone yang sesuai…

TETAPKAN BUDGET

via GIPHY

Firstly, korang kena tetapkan dulu berapa budget yang ada untuk dapatkan headphone favorite tu! Tetapkan dalam anggaran RM200-RM300 sebab mesti nak yang berkualiti kan girls. Kalau ada headphone yang korang nak tapi harga dah lebih budget, pertimbangkan la untuk cari yang lain ya. Hehe!

PILIH YANG SELESA

via GIPHY

Bila pakai headphone mesti nak yang paling selesa dan boleh dipakai untuk masa yang lama. Apa yang perlu korang titip beratkan ialah earbuds dan bahagian speaker yang akan tutup bahagian telinga korang tu. Sometimes ada headphone keras dan tu yang buat korang rasa tak selesa.

WARRANTY

via GIPHY

Barang yang berharga mesti kena berkualiti kan. Once korang beli headphone tu, make sure ada warranty supaya andai kata ada kerosakan, boleh la tukar balik. But kalau tak ada warranty, mesti ada resit kan. Jadi simpan elok-elok ya resit tu semua.

RUJUK BANYAK KEDAI

via GIPHY

Sekarang ni dah ada banyak kedai gadget sampai kita sendiri tak tahu nak pergi yang mana satu kan. So, korang kena rajin keluar masuk banyak kedai untuk pilih headphone yang sesuai. Tapi make sure kedai tu memang jual gadget sebab sometimes kedai macam tu selalunya jual dengan harga yang murah.

via GIPHY

So girls, after this korang boleh la tahu yang mana satu headphone pilihan korang. Mahal atau murah tu soal lain, asalkan selesa untuk dipakai. Haa, kalau dah jumpa headphone yang sesuai, boleh la share dengan LUNARIA tau. Hehe!

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments

Takut Tengok Perempuan Cantik? Fobia Apa Ni!

Nak Lukis Sushi, Tapi Jadi Batu Bata.. Apo!