in ,

Rahsia Tentang Bulu Vagina 🀐🌸

Sumber gambar: https://www.healthline.com/hlcmsresource/images/topic_centers/2018-7/8686-mimosa_underpants-1296x728-header.jpg

Alaaaa, rimas betul la dengan bulu-bulu kehidupan ni! Dah ‘cantas hutan’ pun still rasa tak selesa juga. Kenapa ya jadi macam ni?

Macam yang korang tahu, bulu dekat Cik Bunga tu berfungsi untuk lindungi daripada kotoran, beri kehangatan. Pernah terfikir tak kenapa kita tak boleh nak cabut terus bulu tu? Sebabnya nanti akan jadi iritasi dan buatkan ada lubang kecil.

Image result for pubic hair
Sumber gambar

Luka atau lubang tu akan jadi tempat utama segala macam kuman masuk dalam Miss Bunga. At the same time Miss Bunga korang akan jadi lembab dan berbau. Ada cara lain untuk melewatkan sikit pertumbuhan bulu dekat Miss Bunga, which is…

CUKUR SECARA GANTI

Image result for shave miss v
Sumber gambar

Ingat dekat rambut je ada kutu? Dekat bulu-bulu kehidupan bawah tu pun boleh buatkan kutu, bakteria dan kuman membiak. Pastikan korang cukur seminggu sekali untuk make sure bulu tu lambat tumbuh. Kalau nak cukur kena cuci dulu dengan sabun diselang seli dengan air suam supaya bulu korang ‘jinak’ dan senang untuk dicukur. Keringkan dulu alat cukur sebelum disimpan. Pastikan korang ganti alat pencukur lepas dah digunakan sebanyak dua atau tiga kali.

WAXING

via GIPHY

Siapa je yang tak pernah dengar tentang waxing ni? Selain waxing dekat ketiak, Miss Bunga tu pun kena juga wax supaya nampak lagi bersih. Sampai ke akar tau bulu korang tu akan tercabut. Bila dah tumbuh, bulu akan jadi lebih halus kalau korang kerap waxing. Sebab kenapa jadi macam tu ialah folikel rambut jadi lebih lemah dan pertumbuhan semula jadi lebih rendah.

Bila korang waxing, kulit akan jadi lebih licin, peluh akan berkurangan dekat bahagian bawah dan rasa lebih selesa. Korang pun akan jadi lebih confident walaupun tak ada siapa tahu sama ada korang guna teknik waxing atau cukur.

Lepas ni boleh la korang buat pilihan sama ada nak guna teknik waxing atau cukur. Even orang tak nampak bulu tu dekat bawah, but still korang kena ambil berat juga supaya kebersihan diri terjaga.

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments

Eunsu Sedih MYTEEN Disbands!

Curi Hati Crush Dengan Makanan!