in ,

PUBG Who? Kita Ada Game Legend Okayy

Sumber gambar: LUNARIA.COM

via GIPHY

PUBG? MOBILE LEGEND? COUNTER STRIKE? Ni semua game baru… Apa agaknya ya game lama yang pernah famous before this?

Hallu #Lunagirls… Korang kaki game? Kalau ada game baru masuk dekat Playstore atau Appstore, confirm korang akan try dulu kan? #TakNakKalah haha! Harini LUNARIA ada list beberapa game yang pernah famous before this and maybe ada antara #Lunagirls yang belum pernah cuba main lagi.. Let’s check it out!

TEMPLE RUN

Sumber gambar: SlashGear

Kalau korang kaki game, mesti pernah dengar tentang game Temple Run kan? Before sampai dekat sasaran untuk dapatkan score yang tinggi, korang kena melepasi beberapa halangan dan cabaran tau! #Lunagirls kena elak daripada berlanggar dengan pokok tumbang waktu tengah collect coin and gunakan flying fox sebagai alternatif untuk lepasi halangan.. Game ni mencabar sikit, sebab jari kita kena ‘bekerja’ lebih sikit! Hihi!

ZUMA

Sumber gambar: Soft Famous

Siapa suka main game Zuma angkat tangan sikit! Yay! Zuma ni simple je, korang kena aim mulut ‘katak’ tu untuk tembak marble tepat pada sasaran mengikut warna. Bukan tu je, korang pun boleh tukar warna marble untuk mudahkan kita tembak semua marble.. Ada 4 level dalam game ni dan setiap level ada halangan yang berlainan. Sekali dah main terus rasa addicted tau! Hehe!

CANDY CRUSH

via GIPHY

Tak perlu lagi nak explain Candy Crush ni macam mana sebab confirm ramai yang dah tahu tentang game ni.. Sebab sampai sekarang pun ada yang main lagi! Bukan setakat budak-budak je suka main Candy Crush ni, even orang dewasa pun macam dah obses dengan Candy Crush! Lagi tinggi level lagi syok nak bangga diri dengan orang lain. Hehe!

SUPER MARIO

via GIPHY

#Lunagirls nak tahu tak yang game Super Mario dah berusia 33 tahun! Super Mario ni kira macam one of legendary game sebab ramai sangat yang akan layan main game ni! Korang perlu lepas beberapa halangan cendawan, kura-kura dan pokok! Dan akan kalah kalau langgar semua halangan tu.. sebenarnya Super Mario ada kisah yang tersendiri dan setiap halangan pun ada maksudnya tau!

Agak-agak game yang mana #Lunagirls akan cuba main lepas ni? Kalau dah cuba mana-mana game tadi, jangan lupa share sikit dengan Ainaa tau! Mana tahu kita minat game yang sama, boleh la battle nanti. Hehe!

What do you think?

1 point
Upvote Downvote

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments

Tukar! Sebelum Ia Menjadi Penyakit

Kawan Kata Fesyen Macam Orang Tua? Try Tips Ini!