in

Psst! Ni Rahsia Untuk Jadi Best Student!

Sumber gambar: www.videoblocks.com

via GIPHY

Yay! Lusa dah start sekolah! Excited nya! Mesti ramai #Lunagirls dah set azam tahun baru nak jadi best student dekat sekolah kan? Dapat result power every time exam, dapat anugerah best student,ย ehh semua lah! Jom LUNARIA kongsikan tips mudah kacang goreng untuk korang jadi top students!

FOKUS CIKGU MENGAJAR

via GIPHY

Bila belajar mesti laa kena ada keberkatan daripada cikgu-cikgu!ย That’s why korang kena selalu fokus dalam class..ย Kalau sebelum ni #Lunagirls selalu sembang atau membawang waktu cikgu mengajar dekat depan, apa kata tahun baru 2019 nanti kurangkan sembang atau membawang tu! Tapi kalau lebihkan makan bawang takpa.. Hihi!

BANTU CIKGU

via GIPHY

Haa, bukan suruh kipas cikgu tau! Hihi!ย But if korang nampak cikgu tengah bawa barang banyak dari kelas nak ke bilik guru, why not hulurkan bantuan sikit! Mesti cikgu tu rasa seronok je sebab ada student yang baik hati macam korang.. Lagi pun pujian cikgu-cikgu pun salah satu doa tau!

KERJA SEKOLAH

via GIPHY

Setiap kali ada homework, korang kena lah siapkan secepat mungkin okay! Jangan sesekali tangguhย homework dengan alasan tak tahu macam mana nak buat atau nak tiru kawan je dekat sekolah nanti! Haippp… Kalau tak tahu, tanya dekat kawan sekelas atau kakak dan abang korang dekat rumah okay!

JANGAN MALU BERTANYA

via GIPHY

Kalau ada something yang korang tak faham waktu cikgu tengah mengajar, jangan lupa untuk terus tanya soalan tu dekat dalam kelas tau girls!ย Sebab lebih mudah cikgu terangkan dan kita pun senang ingat! Hehe! Tapi kalau korang rasa malu, nanti personally cari cikgu tu dekat bilik guru danย tanya la berapa banyak soalan sekali pun..

STUDY DEKAT RUMAH

via GIPHY

Setiap kali sebelum tidur, apa kata korang buat revision sikit tentang apa yang dah belajar dekat sekolah siang tadi! Cuba untuk ingat dan fahami lebih..ย So nanti tak lah korang cepat lupa apa yang cikgu dah ajar! Jangan menghafal tau, korang cuba untuk fahaminya okay!

Ada pelbagai cara lain untuk jadi best student! Tapi yang penting sebelum belajar make sure untukย  tetapkan niat dan ikhlas okay #Lunagirls! Jangan lupa ajak kawan-kawan yang lain juga tau supaya semua boleh berjaya bersama! Selamat memulakan persekolahan yang baru!

What do you think?

11 points
Upvote Downvote

Comments

Komen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments

Betul Ke Kalau Terjaga Malam Sebab Hantu Kejut?

#LunaSquad: 5 Jenis Student Yang Ada Dalam Kelas!