in ,

Phone Kalis Air Ni Cool Gila!

Sumber gambar: https://iluminasi.com/

Eh #Lunagirls perasan tak, sekarang dekat pasaran banyak smartphone kalis air! Sesuai untuk kita yang super active.. Hehe! Lagi senang nak selfie masa hujan lepas ni.. Yass! Tak semua smartphone yang kalis air mahal tau.. Jom usha senarai telefon kain air! *boleh kasi hint dekat parents lepas ni.. hewhew!

SAMSUNG GALAXY A8

Sumber Gambar: https://bm.soyacincau.com

Samsung Galaxy A8 dikeluarkan pada Januari tahun lepas! Skrin sebesar 5.6 inch and full HD, memang puas nak selfie! Haha!  Phone ni ada fungsi keselamatan yang lengkap seperti face scan dan cap jari juga, bukan biasa-biasa tau! Lepas ni tak boleh lah kwan-kawan nak hack phone kita dah! Hihi!

SONY EXPERIA XZ PREMIUM

Sumber Gambar: https://www.androidpit.com

Sony memang terkenal dengan smartphone kalis air! Tapi untuk model kalini paling high end sebab ada storage sebanyak 64 GB dan skrin 4K HDR! Lagi power girls! Selain itu, lens kamera Sony ni pun hebat tau,19 MP untuk back camera and 13 MP untuk front camera! Lepas ni kalau selfie dalam air mesti lagi awesome!

HUAWEI P20 PRO

Sumber Gambar: https://gagadget.com/

Walaupun smartphone ni popular dengan kamera Leica yang mempunyai tiga lens untuk effect bokeh dan boleh zoom in jauh tanpa gambar pecah! Rasanya ni adalah smartphone pertama Huawei keluarkan model kalis air ni! Siap ada 5 warna pilihan.. korang boleh beli ikut color favorite! Yay!

SAMSUNG GALAXY S9+

Sumber Gambar: https://www.easyacc.com

#Lunagirls nak pakai dua nombor dan nak kalis air? Korang boleh usha Samsung Galaxy S9+! Hihi! Kalau yang takut orang bukan phone suka-suka hati, jangan risau girls! Samsung Galaxy S9+ ada iris scanner yang hanya mata korang je boleh guna untuk unlock phone! Oh yeah! Dan beli nanti korang jangan lupa untuk setting terus tau..

APPLE IPHONE X

Sumber Gambar: https://techzillo.com

Ha! Kalau dulu kita takut sangat iPhone terkena hujan sebab phone ni sensitif! Tapi kalini tidak lagi girls! Apple dah tambah feature kalis air untuk iPhone terbarunya! Tapi girls, phone ni memang kalis air tapi company mereka tak bagi warranty untuk itu! Maybe boleh basah sikit-sikit, jangan korang rendam dalam air pula okay!

Semua smartphone ni boleh digunakan untuk selfie dalam hujan! Lepas ni mesti makin tambah unik selfie korang.. siap ada effect air gitu! Hehe! Kalau dah post dekat Instagram jangan lupa tag @Lunariamy tau!

What do you think?

3 points
Upvote Downvote

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments

Wakil Marching Band? Cheerleader? Korang Memang Power!

Nak Bibir Macam Kylie Jenner? Jom ‘Inject’!