in ,

Pernah Tak Dengar Handphone Boleh Pecahkan Dinding?

Sumber Gambar: http://elfadely.blogspot.com

via GIPHY

Zaman sekarang semua berlumba-lumba nak pakai handphone canggih, touch screen dan yang ada banyak apps. Tapi agak-agak before all this smartphone wujud, apa la agaknya handphone yang digunakan waktu awal tahun 2000 dulu ya? Jom intai sikit…

NOKIA 3310

Sumber gambar: retrons.com

Dulu-dulu, siapa yang pakai Nokia 3310 ni memang legend sebab bak kata orang “baling dekat dinding pun tak pecah” Walaupun Nokia ni berat tapi bila nak taip mesej, tak payah nak pandang phone pun, sebab dah hafal algorithm huruf yang kat button phone tu. Games dekat dalam phone Nokia 3310 pun legend jugak which is Snake dengan Space Invaders. Paling menarik sekali ialah bateri Nokia 3310 ni boleh tahan lebih daripada dua hari tanpa cas. Power!

SAMSUNG CORBY

Sumber gambar: Sulekha

Waktu Ainaa sekolah dulu, siapa yang pakai phone Samsung Corby ni mesti dari jauh dah nampak sebab warna-warna yang ada untuk phone ni semua striking! Yang paling buat phone ni jadi kegilaan is because phone ni antara touch screen phones yang pertama! Kalau nak buka Facebook atau Twitter pun boleh, tapi dekat web and tak perlu install dekat Play Store.

NOKIA 1100 N-GAGE

Sumber gambar: – WordPress.com

Haa yang ni pulak antara phone yang special untuk gamers tahun 2000. Mungkin sebab tu the look of the phone macam ala-ala gaming console gitu? Antara top games yang gamers selalu main kat phone ni is Call Of Duty, Tomb Raider dan The Sims! Function betul! Kan best kalau phone ni legit lagi boleh main.

SONY ERICSSON W580i

Sumber gambar: Amazon UK

Kaki muzik memang suka sangat phone ni sebab Sony Ericsson memang terkenal dengan phone yang punyai speaker yang terbaik! Info tambahan, Sony Ericsson ni bawah company Sony, salah sebuah syarikat terbesar dalam industri muzik. Ohhh, sebab tu kot speaker dia da bomb! Phone ni pun ada function bluetooth and infrared tau? Senang lah nak transfer lagu or gambar haa.

Haaa, macam mana? Korang pernah pakai atau jumpa tak mana-mana phone yang Ainaa list ni? Jangan cari kat muzium pulak tau haha.

 

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments

#InspirasiLuna: Tya Edros Tercekik Ayam?!!!

Bunuh Bakteria Dengan Apple Cider Vinegar