in ,

Perfect Instagram #OOTD? Here’s How!

Sumber gambar: favim.com

Hi #Lunagirls! LUNARIA suka sangat bila dapat the perfect Instagram #OOTD! Barulah semangat nak post dekat social media! Kalau nak dapat the perfect #OOTD, korang tak perlu ada fancy stuff or ada professional photographer pun! All you girls need are perfect angle and lighting yang on point! Haa nak tahu lebih kan? Keep reading #Lunagirls!

via GIPHY

#Lunagirls kena pastikan ligthing on point! Lighting yang natural akan tolong buat gambar korang nampak HD tau! Best nya! Korang tak perlu pun nak pakai lampu mahal-mahal.. Sebab rahsianya, lighting yang terbaik adalah pada pukul 4 petang sampai 6 petang. Nanti give it a try okay girls!

Hanya perlu cari background yang menarik! Yup! Untuk #OOTD yang lawa, cuba cari background yang menarik seperti warna background yang colourful or pattern yang unik! Kalau korang pakai outfit yang colorful, pastikan guna background warna plain atau tak bercorak okay? Nanti tenggelam pula tak nampak korang! Hehe!

via GIPHY

Haaaa! Cuba ambil gambar dari angle yang lain! #Lunagirls kena tahu angle yang buat korang look good! Some angles akan buat korang nampak tinggi, some boleh buat korang nampak fit! Ha korang try lah okay angle mana yang sesuai! Lain orang, lain angle dia! Sentiasa mencuba okay girls?

via GIPHY

DETAILS! DETAILS! DETAILS! Mungkin #Lunagirls boleh tangkap gambar details #OOTD! Set kan warna gambar ikut grid Instagram feed pilihan korang! Dengan cara ni, Instagram grid korang akan nampak clean and creative! Dan akan membantu follower korang bertambah! Yeay!

via GIPHY

Ingat girls, practice makes perfect! Walaupun belum dapat the perfect Instagram #OOTD, jangan risau okay girls! Semua benda memerlukan kesabaran dan LUNARIA percaya korang will get there! You girls can do it! Hehe.. Nanti kalau dapat snap the perfect #OOTD, jangan lupa tag @Lunariamy okay?

What do you think?

5 points
Upvote Downvote

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments

Apa? Ryan Gosling Pernah Roommate Dengan Britney Spears?

Lagu KPOP Paling IN Sampai 2018