in ,

Perangai Anak Tunggal Yang Ramai Tak Tahu!

Sumber gambar: www.bandt.com.au

Ramai orang ingat anak tunggal ni manja,selalu dapat apa yang mereka nak. Ada antara #Lunagirls #teamanaktunggal tak? Korang rasa betul ke statement tu? Sebenarnya girls, bila dia satu-satunya anak dalam keluarga mesti la parents akan beri sepenuh perhatian kan? Takpe, harini kita nak share beberapa perangai anak tunggal yang mungkin korang tak perasan!

EGO

via GIPHY

Disebabkan anak tunggal dah terbiasa bersendiri.. Mereka akan rasa yang mereka patut diutamakan berbanding orang lain! Kalau ada yang orang yang dapat lebih, mereka akan rasa cemburu. Nak dengar nasihat orang? Mungkin agak sukar sebab mereka lebih suka dengar cakap parents dan lebih percaya pada parents berbanding orang sekeliling!

SUKA BERJALAN

Sumber gambar: www.videoblocks.com

Anak tunggal suka mencuba sesuatu yang baru dan tak suka dikawal tau! Bukan tu je, mereka juga akan cepat bosan kalau asyik terperap di rumah.. Kalau boleh setiap masa nak pergi jalan atau lepak dengan kawan. Kalau yang tengah baca ni pun anak tunggal and betul suka berjalan, haa nak beli tiket bas senang kat Catch That Bus. Semua kat hujung jari je!

SMART AND TALENTED

via GIPHY

Research mengatakan, anak tunggal lebih berjaya dalam pendidikan, berbakat dan kreatif!Β ParentsΒ akan beri 100% attention pada mereka.. Bila dah dapat fokus dan support dari parents ni, mesti la kita akan lakukan yang terbaik, betul takΒ girls?

RAPAT DENGAN PARENTS

Sumber gambar: Exploring your mind. com

Anak tunggal amat mementingkan keluarga! Bila dah terbiasa dengan parents, mereka mudah untuk meluangkan masa dengan keluarga yang lain.. Plus, anak tunggal ni kan mudah untuk bersosial, so memang tak ada masalah mereka ni “klik” dengan orang lain.. Orang sekeliling pun selesa untuk lepak dan chill bersama mereka tau!

Siapa kata anak tunggal ni seorang yang lonely? Mereka pandai je bergaul dengan orang dan paling best mereka ni seorang yang pentingkan keluarga… Tak bosan pun hidup anak tunggal ni sebab selalu dikelilingi orang yang sayangi mereka! Komen kat bawah kalau korang #teamanaktunggal

What do you think?

6 points
Upvote Downvote

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments