in ,

Penting Ke Celebrate Birthday Ni?

Sumber gambar: unsplash

via GIPHY

Bila sampai je birthday, mesti semua tak sabar nak celebrate kan? Kita dapat tiup kek, dapat hadiah, dapat wish daripada family and friends! Untuk birthday tahun #Lunagirls dapat hadiah apa daripada parents? Hehe! But, did you girls know kenapa agaknya kita selalu celebrate birthday? Haa ini antara sebabnya..

SETAHUN SEKALI

via GIPHY

Siapa celebrate birthday dua kali setahun? Haa, takde kan? Hehe! Disebabkan kita lahir pada tarikh dan tahun yang tertentu dan hanya untuk setahun sekali je, hari itu sangat special untuk kita!

PERINGATI HARI KELAHIRAN

via GIPHY

#Lunagirls mesti rasa happy setiap kali nak sampai tarikh birthday kan? Salah satu sebab pentingnya untuk kita sambut hari jadi ialah untuk sentiasa rasa bersyukur dapat rasa nikmat hidup and also hargai jasa mak yang melahirkan kita.. Love you mummy!

HARI ISTIMEWA

via GIPHY

Bila sampai tarikh birthday someone, mesti kawan-kawan atau family akan spend time and make some celebration untuk kita! Best nya! That’s the reason kenapa kita sambut hari lahir dan waktu tu la kita tahu siapa yang ingat atau lupa tarikh bermakna tu.. Kalau siapa tak ingat, apa lagi.. merajuk lah! Haha!

TRADISI

via GIPHY

#Lunagirls pernah tak terlupa wish birthday kawan baik atau keluarga? Jarangkan? Haa sebab sambut birthday dah jadi salah satu tradisi kita! Walaupun tak ada acara potong kek atau bagi hadiah.. cukup dengan wish pun dah rasa seronok tau!

Bila kita sambut birthday, kita akan rasa dihargai, fikiran jadi positif, dan rasa happy bila berkumpul ramai-ramai! But girls, it’s okay kalau tak ada sesiapa celebrate birthday korang, jangan sedih okay! Jom share tarikh birthday korang dekat komen bawah.. nanti LUNARIA akan cuba untuk ingat untuk wish our beloved #Lunagirls! Yay!

What do you think?

4 points
Upvote Downvote

Comments

Komen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments

Peminat K-Pop? Kena Cuba Makan Ni!

Tahan Kencing Buat ‘Bunga’ SAKIT!