in ,

Parodi #PrayWithLove Viral Sebab Makciks Menari!

Sumber gambar:http://jabar.tribunnews.com/2019/05/06/video-de-kolonial-alias-kolot-milenial-kembali-hebohkan-jagat-media-sosial

Tak habis lagi dengan demam lagu Kill This Love nyanyian BLACKPINK, sekarang ni demam balik dengan lagu Pray With Love! Parah dah ni semua nak demam je..

Haa, korang dah tengok ke belum ‘muzik video’ lagu Pray With Love? Layan terox sis! Hihi! For those yang tak tahu lagi, lagu Pray With Love ni ialah lagu parodi oleh a few makcik dari Indonesia yang dikenali sebagai D’Kolonial. Diorang tu sebenarnya pelakon sebuah short drama tau.

Tujuan diorang buat parodi ialah untuk ajak semua umat Islam beramal dan buat kebaikan sepanjang bulan Ramadhan yang mulia ni. Walaupun video diorang tu kelakar dan santai, tapi ada banyak mesej yang mendalam untuk disampaikan.

“Ramadan say hai, dosa maksiat goodbye”

Kalau #Lunagirls nak tahu, drama pendek diorang ni ditayangkan dekat TV seluruh Indonesia sepanjang bulan Ramadhan dan lepas ditayangkan, diorang akan post pula dekat account Youtube untuk penonton yang tak sempat tengok dekat TV.  After parodi Pray With Love, channel diorang mendapat hangat tak kira la dari Indonesia atau Malaysia. Nampaknya LunaSquad pun kena buat parodi Kill This Love ni, baru la viewers dan subscribers naik kan? Hihi!

Sumber gambar: https://www.youtube.com/watch?v=9ihzv5xKviY

Actually bukan D’Kolonial je yang buat parodi lagu hot BLACKPINK. Ada yang dari Indonesia, Thailand, Filipina and maybe seluruh negara pun ada. Pada pendapat Ainaa, sebab kenapa video parodi D’Kolonial ni viral, sebab lima orang makcik tu bertudung dan lirik lagu yang ditukar ada maksud yang tersendiri yang mampu tarik perhatian ramai orang.

Dalam ramai yang suka dengan video parodi ni, ada juga yang kecam, katanya tak sesuai since kebanyakan makcik-makcik tu dah berusia. Well, bukan senang nak ajak orang buat kebaikan. At least kalau tak suka makcik tu semua menari, tak perlu tengok tapi dengar baik-baik lirik diorang yang bermakna tu je okay? #DoneDakwah

What do you think?

1 point
Upvote Downvote

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments

How To Handle Kecam With Kebaikan #DoneDakwah

Macam Mana Nak Kenyang Sampai Petang Bila Tengah Puasa?