in ,

Oopsie, Salah Teknik Pakai Mask Lah Pula…

Image Source: Fox

Olla girls! Did you guys know, nak pakai mask muka pun ada rules and ramai masih melakukan kesalahan yang sama? It’s okay, LUNARIA got you girls! Hihi! Jom kenali steps yang betul untuk pakai mask~~

KENALI JENIS KULIT MUKA!

Untuk #Lunagirls yang nak kurangkan minyak dekat muka, make sure pilih mask yang berasaskan air okay? Kalau pakai mask yang salah dan tidak mengikut kesesuaian kulit muka akan mengakibatkan kulit muka bertambah teruk..oh oh! We don’t want that! So masa beli mask nanti, #Lunagirls kenal pasti jenis kulit muka dulu dan check ingredients mask tersebut okay?

APPLY MASK GUNA JARI

Make sure #Lunagirls basuh tangan dulu sebelum apply mask menggunakan jari sebab banyak bakteria terkumpul dekat situ tau! Kalau nak lebih mudah dan selamat, korang biasakan apply mask guna brush je okay girls? Hihi!

JANGAN PAKAI MASK WITH MAKE UP ON

Oh girls, kalau korang pakai mask with your make up on akan mengakibatkan jerawat tau! Pastikan muka dibersihkan dulu sebelum pakai mask okay? Dan kalau kulit muka bebas dari make up, ingredients dalam mask akan mudah menyerap dalam kulit! Yeay!

PAKAI MASK IKUT MASA DITETAPKAN

Selalunya pemakaian mask hanya 10 hingga 20 minit je but depends on jenis mask yang digunakan.. Pastikan #Lunagirls baca arahan pada kotak atau botol mask dahulu sebelum pakai okay?  Sebenarnya kalau pakai mask terlalu lama, ia akan buatkan kulit muka kering tau..

Haa, mesti korang tak sabar nak pakai mask sebelum tidur malam ni kan? Lagi best kalau korang sleepover with your squad dan pakai mask sama-sama and selfie! Hehe! #Lunagirls boleh tag LUNARIA di Instagram @Lunariamy okay? Hehe!

What do you think?

1 point
Upvote Downvote

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments

Jangan Jealous With My #GirlSquad

Lunaria