in ,

Pakai Lipstick Nude Nampak Pucat? Ikut Cara Ni!

Sumber gambar: https://www.lorealparisusa.com/beauty-magazine/makeup/lip-makeup/right-nude-lipstick-for-every-occasion.aspx

Woww, nampak cantik pula bila tengok orang lain pakai nude lipstick ni! Tapi kenapa bila kita sendiri pakai nampak pucat tak bermaya?

Lipstick ialah salah satu makeup produk perlu ada untuk semua girls dekat luar sana. Biasanya warna lipstick yang jadi favorite girls ialah warna nude sebab sesuai untuk digayakan dengan macam-macam makeup look. Ainaa ada cara untuk tak nampakkan muka korang pucat dengan lipstick nude okay!

FIRST STEP, LIP BALM!

via GIPHY

First of all, before apply lipstick make sure korang dah pakai lip balm dulu. Lip balm digunakan untuk pastikan bibir korang kekal lembab dan lembut bila dah pakai lipstick. At the same time, bibir korang akan nampak lebih cantik dan menyerlah. Kira dapat blend in dengan warna bibir asli la.

SAMAKAN WARNA LIPSTICK DENGAN WARNA KULIT

Image result for nude lipstick
Sumber gambar: https://www.charlottetilbury.com/uk/products/makeup/lips/lipstick/nude

Kalau nak beli foundation pun kena make sure pakai code yang betul, inikan pula nak beli lipstick kan? Mesti la warnanya kena sesuai dengan kulit muka. Bila warna lipstick dah sesuai, muka korang akan nampak lebih cantik dan makeup pun boleh blend in dengan kulit. Tak salah cuba satu per satu dulu before beli dekat kedai nanti!

KENING MAIN PERANAN

Image result for eyebrow
Sumber gambar: https://www.glamour.com/story/what-you-need-to-know-about-eyebrow-threading

Kening ni boleh dikatakan sebagai pengubah wajah kita. Kalau lukis kening tebal sangat, muka nampak lain.. Kalau lukis nipis sangat, nampak lain juga. Sebab tu la kenapa kening tu memainkan pemanan yang penting. Biar kening tu more to natural look supaya kena dengan warna lipstick.

BLUSHER

via GIPHY

One of the reason kenapa kebanyakkan girls suka pakai lipstick warna nude ialah sebab nak nampak lebih natural. Sebab tu selain kening, blusher pun penting juga untuk korang suka sangat pakai lipstick nude ni. Pilih warna yang lembut macam pinky atau peach. Sesuai dengan dengan gaya korang nanti!

Lepas ni confirm ramai yang pergi serbu drugstore sebab nak beli lipstick nude! Fuhh lagi pula sekarang ni tengah ada banyak sale. Jumpa dekat drugstore je la girls!

What do you think?

1 point
Upvote Downvote

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments

Kasut Sekolah Kotor? Ini Bahan Penyelamat Korang!

Jom Nampak Cute Macam Lisa BLACKPINK Dengan Gaya Rambut Bangs!